Selasa, 28 Ogos 2012

punggung besar sebab daya ingatan lemah ?

Jangan tengok lame lame nanti juling
HAHAHA.. belom pape lagi aku da gelak da pasal berita nie .. mane tak nye bukak bukak link ponggong plak bantai nye .. tapi tak tahu laa betol ke tidak , ini sekadar aku sharing je .. kita tak bole nak ubah ciptaanNYA , tapi ade juga dikalangan kita makan itu makan ini nak bagi nampak mantap .. bagi aku la tak perlu kot , kecik ke besar ke janji bole duduk dan boleh buang angin .. itu da cukup memadai okayy ..

Bak kata doktor ni laa ; 

Selain menyulitkan pemilihan pakaian,kajian penyelidik Dr Diana Kewin dari The Northwestern Medicine Illinois AS mendapati ukuran punggung yang besar menyebabkan daya ingatan lemah.
Ujarnya tumpuan lemak di bahagian punggung juga akan menyebabkan risiko diabetes,kanser dan penyakit jantung selain menyebabakan daya ingatan lemah.Hasil kajian melibatkan wanita berusia 65 hingga 79 tahun.
Berdasarkan ujian berkaitan daya ingatan terhadap wanita menopous itu doktor mampu menilai fungsi otak mereka selain BMI (indeks jisim badan) mereka juga dapat di ukur.
Hasilnya mendapati hampir dua pertiga mereka menghadapi masalah berat badan berlebihan ataupun obesiti."Lemak mungkin menyebabkan Alzheimer atau pengaliran darah tersumbat sebelum sampai ke otak," kata Dr Kerwin.

Kita sebagai wanita memang perlu maintain cantik bergaya tapi kesihatan kene jaga jugak okay .. kita tak tahu time bila kita sakit, kalau Tuhan nak bagi kita sakit , kita harus redho dan banyak berdoa supaya cepat sembuh .. so saya pon manusia yang lemah juga, kalau ade salah tolong perbetulkan .. komen yang bernas bernas sikit yupp , ngeee ;]

ilham dari MyTabloid 





Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Isnin, 13 Ogos 2012

PRELAUNCHX , JOM JOIN !

Assalamualaikum w.b.t,

Sebelum nie saya tak tahu ape tu prelaunchX .. Selepas beberapa hari yang lalu saya terasa amatlah cantik menarik tertarik dengan prelaunchX nie, hahaha .. Saya pun joinlahh dan sign up atas nama saya laa , takkan nama awak pula kan .. hewhew .. sebab free je tak payah bayar .. 

Mule-mule memang blur sebab tak tahu nak buat apa .. lepas ade seseorang ajar , baru sy tahu yang akaun nie kene aktif sebelum dan selepas prelaunchX tersebut .. sape nak join boleh la klik kat sini http://prelaunchx.com/x/dayayay. yang penting korang kene rajin cari orang dan orang tu mesty join di bawah nama korang .. senang je .. bende free je kann .. 


Baru 9 hari aku join , tapi masih tak unlock lagi, so aku kene rajin tarik orang untuk unlock sampai 1-5 .. lagipon aku malas nak tarik tarik orang .. jom laa join saya ..


PRELAUNCHX ini akan dilancarkan pd 27/8 jadi anda dikehendaki mencari seberapa ramai

mungkin org untk join..pendptan akak diperolehi hasil dripada kutipan seberapa downline 

kita dpt cek akan diberikan pda 27/8 namun harus diingat akaun hendaklah aktif sebelum 

dan selepas prelaunchx dilancarkan.  


 
So nak daftar ? Apa tunggu lagi ? Jom laa join saya .. FREE JE KANN .. bende nie saya tak paksa , janji datang dari hati sendiri untuk join .. nak join just klikk ye link yang saya bagi nie ..

http://prelaunchx.com/x/dayayay klik sini ..
  
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 9 Ogos 2012

BASKIN ROBINS free

Assalamualaikum w.b.t,

untunglaa tempat mane yang ada BASKIN ROBINS tuu, dapat free je kann gara gara olimpik. walaupun LEE CHONG WEI peroleh maddle PERAK buat MALAYSIA.. tersangatlahh bangga.. 

dekat facebook dengan twitter ramai yang post pasal BASKIN ROBINS nie so aku pon nak gak laa post, ramai juge yang pergi sebab free.. dekat manjung memang takde pon BASKIN ROBINS nie , ahaha .. jadi kuno kejappp ..

Gambo nie dapat daripada membe kat facebook gak .. dorang dok post post , aku amik laa gambo nie .. see punye beratur panjang haa semata mata nak dapatkan ais krim tu kan .. janji mesty ditepati walaupun MALAYSIA dapat pingat perak .. kire hebat jugak laa kann ..

p/s ; serius teringin jugak nak makan ais krim nie walaupun kat manjung takde ..

MALAYSIA IS NUMBER 1 ..



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..