Rabu, 19 September 2012

hadiah lagi , hadiah lagii

Assalamualaikum w.b.t,

Hai, daya slalu lambat update blog, maklumlah bz facebook je sampai lupa yang daya nie ade twitter lah, instagram lah, blog, churp churp, nuffnang dan lain lain lagi .. ntah ape laa istimewa nye facebook tuu kan kan .. hahaha ..

Pada hari Sabtu yang lepas, 15 September 2012, sidia mmg nak datang PERAK sebab nak jumpa daya .. daya bgtau laa ade kat mane sume laa , time tu daya hang out dengan kawan lame kat Marina Island .. sidia dalam perjalanan nak ke Manjung .. daya tanya dia, ade kat mane sume , dia terlepas cakap yang dia ada kat kedai teddy bear .. daya tersenyum sorg sorg .. okay takpe lahh , dah terlepas cakap nak wat camne , dia ingat nak bagi surprise tapi tak jadi sbb dia dah kantoi kan sendiri .. HAHA lawak plakk jadinya ..

haha, malas nak cite pepanjang , sbb bukan korang baca pon kan kan .. hahaha .. just want to tunjuk gambar je .. thank you for singgah , hahaha ..

teddy yang gemok, pelok pon best..
sempat hambek kat instagram je pic nie , malas nak transfer kat lappy bagai .. hahaha .. time nie kat karaoke 5star .. semua perempuan , die sorang je lelaki .. ngee
thankyou ..

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Ahad, 9 September 2012

blog berwajah baru

Assalamualaikum,

Hai harini daya nak bagitau yang daya da ubah blog daya kepada yang baru , wakaka! *tu pon nak bgtaw*. Kalau tak dulu wane pinkk pinkkk comel kann .. Now tetibe rase da menyampah tgk yang lame, so ubah kepada wane purpulishhh gituu .. Header pon tukar siapp .. makan mase yang lame juge laa nak buat header tuu ..

Header gune potoshop je .. itu pon pening nak ngedit yang macam mane ..  tapi bila da buat jadi senang plakk .. walaupun cam tak style katekoo ..

So daya buat just sesimple je , hasil dari tangan sendiri .. sebenarnya tak rety nak gune potoshop nie , tapi bedal je tgk tgk menjadi .. yang wane purple blakang tu background blog , curik dari kak lyssa comel,hehe .. header tu just amik transparent je .. cantik takk ? haha ! sekadar berkongsi je .. :)



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 28 Ogos 2012

punggung besar sebab daya ingatan lemah ?

Jangan tengok lame lame nanti juling
HAHAHA.. belom pape lagi aku da gelak da pasal berita nie .. mane tak nye bukak bukak link ponggong plak bantai nye .. tapi tak tahu laa betol ke tidak , ini sekadar aku sharing je .. kita tak bole nak ubah ciptaanNYA , tapi ade juga dikalangan kita makan itu makan ini nak bagi nampak mantap .. bagi aku la tak perlu kot , kecik ke besar ke janji bole duduk dan boleh buang angin .. itu da cukup memadai okayy ..

Bak kata doktor ni laa ; 

Selain menyulitkan pemilihan pakaian,kajian penyelidik Dr Diana Kewin dari The Northwestern Medicine Illinois AS mendapati ukuran punggung yang besar menyebabkan daya ingatan lemah.
Ujarnya tumpuan lemak di bahagian punggung juga akan menyebabkan risiko diabetes,kanser dan penyakit jantung selain menyebabakan daya ingatan lemah.Hasil kajian melibatkan wanita berusia 65 hingga 79 tahun.
Berdasarkan ujian berkaitan daya ingatan terhadap wanita menopous itu doktor mampu menilai fungsi otak mereka selain BMI (indeks jisim badan) mereka juga dapat di ukur.
Hasilnya mendapati hampir dua pertiga mereka menghadapi masalah berat badan berlebihan ataupun obesiti."Lemak mungkin menyebabkan Alzheimer atau pengaliran darah tersumbat sebelum sampai ke otak," kata Dr Kerwin.

Kita sebagai wanita memang perlu maintain cantik bergaya tapi kesihatan kene jaga jugak okay .. kita tak tahu time bila kita sakit, kalau Tuhan nak bagi kita sakit , kita harus redho dan banyak berdoa supaya cepat sembuh .. so saya pon manusia yang lemah juga, kalau ade salah tolong perbetulkan .. komen yang bernas bernas sikit yupp , ngeee ;]

ilham dari MyTabloid 





Dah baca? Tinggalkan komen ye ..