Khamis, 28 Jun 2012

Alhamdulillah

Assalamualaikum w.b.t,


Harini aku nak cerita sikit pasal bertudung, ramai skarang artis yang dah bertudung, cantik sangat bila dorg dah bertudung, tapi aku suka sangat salah sorg artis wanita yang comel gilerr iaitu bekas Akademi Fantasia yang keberapa ntah aku pon tak hengat, dye memang dari dulu bertudung ponn, manis je lawa pulak tu..


Haa ini dye, comel sangat taww, mungkin jejaka jejaka kat luar sane idamkan wanita yang cantik macam nie.. kikiki betol tak?

Haritu aku saje je tengok fesbuk heliza helmi nie , gamba dorang kat Tanah Suci, *wahh bila lah aku dapat pergi kan* Beliau pergi dengan artis artis yang lain, siapakah? heee, artis nie skang pon dah bertudung. *sory ye kak heliza kalau tercopy paste gamba akak, 


Alhamdulillah, sejuk mata melihatnya muslimah ini. Rasa macam aku ade kat situ je, hihi.. Tapi aku tak hengat laa siapa artis dari kiri nie, yang aku kenal Heliza, Irma dengan Diana Amir, yang sebelah Diana tu aku tak pasti laa artis ke just kawan diorang aje, papepon awesome laa diorang, Alhamdulillah dengan perubahan diorang nie.

Haa korang taknak jadi cam artis nie jugak ke? Aku just nasihat, berubahlah kearah kebaikan. Lagi satu aku nak tunjuk sesuatu yang aku nak sangat pergi dan mengelilingi nya dan juga ingin menyentuhnya. Aminnn.


Ya Allah cantiknya, aku harap aku akan dapat jejakkan kaki ku disini, dan menunaikan perkara wajib dalam rukun Islam yang ke-5. InsyaAllah aminn. SEKIAN ku disini :)

Salam.





Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Isnin, 25 Jun 2012

Serious?

Assalamualaikum w.b.t,


Pepagi buta update blog sambil pakai cermin mata , muka berminyak kusam dan tak bermaya bersama spongebob yang sentiasa menemani ku dikala malam yang sepi.


Tadi aku sesaje je kelik ads nuffnang kengkawan,(baik hati kan aku) sebab ade gamba digi(bersamamu) and so on tetibe keluar gadget terbaru SAMSUNG GALAXY SIII yang harge nye dari 2ribu lebih kini dah menurun 1ribu, ohh serious? Takkan la aku nak tipu plak , kalau tak caye kelik la ads korang sendiri tu, hikhiiii (gelak tersedak).


Tak percaya lagi kah? aku siap printscreen lagi tu, Tengok anak panah merah dengan Device Price, takkan laa deme wat web menipu kot kan. hihi, pape punn terbaik la SAMSUNG nie. ntah bile boleh dapat. Berjanggut la tunggu. 


So, berdikarilah sendiri dan cari duit boleh beli ape yang anda mahu, gadget skarang nie senang je dapat kalau kita berusaha, pesanan ringkas dari aku Karam Dilautan Madu. 




Nah hadiah untuk korang! HAHA, aku pon ade jugak bersamamu(DIGI). So gamba nie mengakhiri kata-kata khidmat dari aku. SEKIAN!


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Jumaat, 22 Jun 2012

Cari kerja !

Assalamualaikum w.b.t,


Aku nak share something kat korang yang awesome, tapi game ni untuk perempuan aje. Lelaki jangan sebok laa sebab korang nak join jugak ke game nie? Mesti korang nak jadi pondan. hikhokhikhok *gelak ayam*.


Mesti korang dah tak sabar-sabar kan, mesti korang rase apa yang aku nak tulis nie just annoying je, HAHA. Nanti laa sabar itu separuh dari iman. Slow-slow dulu, kite sembang dulu. ohh god. 


Game ini dinamakan Jom Kelik-kelik. hihihi, game nie style seyh, ala korang kecik-kecik kan suke pakaikan baju anak patung, its same like this, but it is real online n just snap it! 


Jadi firstly korang mesti lah pergi ke laman web ZAWARA. Aku saje je tengok-tengok blouse yang gorgeous, tetibe aku jumpe nih :-




Klik dulu blouse yang anda mahu

Bila dah pilih baju yang anda suka, just klik pada Virtual Fitting Room.


Look that, i am look gorgeous kan. HAHAHA, korang just pakai tangan je kalau nak besar n kecik kan baju nie, so i've got a blue blouse.

DAMN! seriosly aku tak pernah ade blouse yang awesome cam gini, this is just for fun and i like it, tengok lah harga RM99.00 so expensive u know. But aku tak beli pon, just kelik-kelik je then jumpe, actually aku memang minat blouse and the game is nak tunjuk size baju korang if korang tak sure itu size korang kan , biasa lah beli online.

JUST FOR FUN !!



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

oh air masak

Assalamualaikum w.b.t,




Sekarang aku akan mula aktif balik dalam berbelog nie, sebab aku duduk rumah pon ape aku dapat asyik berfesebuk je. Baik aku share something sikit kat korang, bole laa sambil korang baca entry aku nie, korang rerajinkan la diri tu klik ads aku. hikhikhik *tamak haloba aku*. caittt -.-''


Aku nak share sikit pasal tips untuk sihat, ape? korang nak sihat ke tak? kalau nak sihat ikot je tips aku nie sebab korang dapat manfaat nye nanti, aicehhh. Ramai yang share pasal kesihatan amat penting dalam kehidupan seorang manusia nih, so aku juga mahu share something juga kat korang, life must be go on, ehh betol ke inggeris aku nie? HAHA bedal je sume tuu. Kalau nak tahu ape tips nye sila laa tgk bawah nie :-


Banyakkan minum air masak
        
Air merupakan sumber yang amat terpenting taw dalam kehidupan seharian kita sebab
dapat memberikan tenaga yang cukup dalam melakukan tugas setiap hari kita, tak kisah laa jauh ke dekat ke perjalanan korang, haruslah bawak air. Ini salah satunya kita kene amik tahu okayy *ni yang marah ni kalau korang degil.


Lagipon korang takkan tak tahu pakar kesihatan menyarankan kita supaya mengambil lapan gelas air masak setiap hari, air juga meliputi hampir 70% daripada komposisi dalaman kita dan banyak membantu proses penghadaman sebagai pengalir setiap nutrisi oksigen ke sel-sel badan. wahh dah macam professor dah aku nie. hikhik.


Aku dulu tak suka sangat minum air masak, sampai mama aku sediakan botol air lagi tu suruh bawak pergi sekolah. Aku dah laa tak suka bawak beg berat-berat ditambahkan pula dengan botol air tu, bertambah berat laa. Haa itulaa sebabnya bila kita bawak beg berat then kita akan rasa kehausannya, so air masak laa punca aku hilang dahaga, yesss ! seee, dah nampak tu kan. Bila dah hilang dahaga mulalah rasa jiwa dan raga nak terkencing, bila korang kencing, keluarlah laa sume toksin dalam badan kita dan kita akan rasa lega. 


Itulah bagusnye air masak ni, kalau korang tengok laa anak cina berbotol botol air masak dorang bawak, sebab tu laa kulit dorang putih dan cantik, ahhh memang laa dah cina mesti la putih ade ke cina kulit hitam? Mesti korang terpikir, abis tu negro tu minum air masak 8gelas sekalipon tak putih putih pon. Ini bukan masalah kulit putih ke hitam, ini masalah kesihatan kita jugak okehh.


Tak susah pon minum air masak, alih-alih mengurangkan risiko penyakit, kulit sihat cergas lagi tu. Tapi tak sesuai untuk bayi. Cuba tengok gambar kat bawah nie nampak cool je omputeh ni dengan air masak 


    
Tengoklah cool kan omputeh ni, sebelah pegang peta, sebelah lagi air masak untuk diminum.     Baru lah rancak dan kita pon akan terikot ikot sebab tu cantik je kulit dorang. Haa cube banyakkan minum air masak dari air manis, air gas pon jangan sebab air gas tu banyak sungguh gula nya, korang je tak tahu. Yang korang tahu sedap je, btw nak minum boleh tapi jangan selalu wokehh sayang :)) ingat k minum air masak banyak banyak, pesanan iklas dari Daya Aziz, selamat-selamat.


Semoga Berjaya !




Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

best ke snorkling?

Assalamualaikum w.b.t,




Rasanye aku dah lame tak berbelog nih, adelah dalam sebulan dua, sebelum nak baca entry ni baca bismillah dulu sebab penat taw aku menaip sampai tak tido lagi, sekarang dah pukul 2.12 a.m. taww. *lantak laa korang nak baca ke tak* hikhik


Adalah plan nak ke Pulau Pangkor minggu depan, aku memang nak sangat pegy Pulau Pangkor nie! caiytt *bertahun-tahun duduk Manjung, memang tak pernah langsung jejak Pulau sane nunn. Kuno seyhh aku. Ahhh aku tak kisah janji aku nak pergi jugakk. Bajet dekat aku skang ade laa dalam 2 3 ratus je. Buat ape banyak-banyak? bukan nak pergi beli bukan-bukan kat sana, just nak seronokkan diri je yeahh, cukup untuk tambang pergi balik, naik bot atau snorkling. errr takuttnye nak snorkling -.- okayy kuno lagi aku.


Cerita pasal SNORKLING nie dalam bahasa melayu nye SNORKELING kalau korang tak caye cube lahh g google translate, HAHA ohh my Inggeris *mata tengok bawah*. ahh berbalik kepada SNORKLING nie tadi, memang ramai orang pergi pangkor sebab nak snorkling, betol kahh? Tapi keinginan aku memang 99% laahh bab bab snorkling nie lagi 1% menggigil sebab aku memang tak pernah buat bende "kelembek" sume nie. Mintak-mintak semua berjalan dengan lancar.




See, cantik sangat kan muka kalau pakai bende alah snorkling nie, HAHA, comel je omputeh berenang-renang sambil pegang encik PATRICK. Orang kata cantik sangat boleh tengok hidupan laut kat tengah laut tuhh. Macam-macam ada lah aku rase. Adek aku pon dah penah merasa kan. Memang syiokk lahh. Jeles seyhh aku. Whatever *




Waaa banyak nye ikan, cantik sungguh lahh ciptaan Tuhan nie. Tak sabo rasenye nak merasa cam gini. InsyaAllah harap apa yang dirancang menjadi lahh. Aku curik gambo nie kat encik google, kesah plak kau kan, HAHAHA. ngeee okaylahh everything's gonna be okay, be yourself la. btw English aku dah okay sikit berbanding dulu. hihihi. tadaaa 




Amboy mak ketam pakai lelawa nie nak kemana? HAHA. ohh siyes seyh bile aku ngedit cam gini muka aku cam papa aku lahh. Gambo nie saje je mengakhiri entry harini. Selamat Berblogging yahh sume B-)






Dah baca? Tinggalkan komen ye ..