Ahad, 26 Februari 2012

Untuk pasangan kekasih





P/s: Renung-renungkanlah wahai pasangan yang belum sah menjadi suami isteri, untuk kebaikan kite bersama , peace ^^


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Jumaat, 10 Februari 2012

Hanya Tuhan yang tahu

Assalamualaikum w.b.t,

Harini daya nak post pasal satu video nasyid yang menyentuh jiwa daya nie , hehehe <3... 
memang lagu nie khas untuk sidia yang berada nun jauh disana... 



 
unic: Hanya Tuhan yang tahu
 
entah kenape minat plak dengan lagu nie, mungkin sebab rentaknya dan lirik nye yang begitu mendalam dan membuatkan aku tertarik.. hahahaha... layan nasyid malam malam ponn best jugak nie kann, just untuk orang yang ade kekasih hati.. sayangilah dia okayy.. syg u olss !!



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Masalah Jerawat? jangan risau lagi...

Assalamualaikum w.b.t,

Adakah muke anda ada masalah jerawat dan kulit kusam seperti gambar dibawah nie? 



JANGAN RISAU ! Saya ade penyelesaiannye, dengan gunekan krim AWAN NANO , sekelip mata sahaja kulit anda akan kelihatan berseri seri!



Jangan lepaskan peluang ini, dengan harga RM2.50 sahaja!! Dapatkan sekarang !! Hanya tonyoh sahaja , wajah anda akan kelihatan seperti dibawah.. Mudah bukan?? HAHAHAHA

Lihat hasilnya! tiada jerawat lagii... hahaha... gunakan KRIM AWAN NANO sekarang!!

p/s: cubelahh satuu , hehehehe, jangan marah haaa.
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Rabu, 8 Februari 2012

header baru lagii

Assalamualaikum w.b.t,

haa header baru lagi aku nie, tapi biase biase je, tak macam org lain.. sebab header yang sebelum nie agak kebudakan sikit, dengan ade love love n rama ramanya , hahaha , skang aku dah matang sikit.. kuikuikui :))


 
ini header yang sebelumnya, agak buruk sikit n agak "kejambuannya" laa.. pink gitu.. tapi sweet ape.. kan kan..

 nie header baru lepas dihasilkan, hanya amik gambar jee n edit tulisan je, simple.. tak perlu nak bling bling bagai.. HAHA..





Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 7 Februari 2012

kalau dah gila game sangat

Assalamualaikum w.b.t,

Zaman sekarang nie, baik budak ke remaja ke dewasa ke mesti minat dengan game, tak kisah laa game ape pon, yang penting bedal je sampai tengah malam tak pon esok pagi.. sampai terbeliak mata pon haa, tangan pon dah expert mane tembak , mane terajang sume lahh , HAHA ! kalau nak puas , macam gambar kat bawah nie , kemain lagi monitor besar bapakk.. hihihi..


p/s: untunglahh ade monitor besar , boleh main game macam real..




Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Ahad, 5 Februari 2012

Salam Maulidur Rasul untuk semua umat Islam

Assalamualaikum w.b.t,

SALAM MAULIDUR RASUL



Marilah sama-sama kita berselawat ke atas Nabi.

Dan semoga kita mengingati junjungan nabi kita Muhammad S.A.W.

Biodata Rasulullah S.A.W
• Nama: Muhammad bin 'Abdullah bin 'Abdul Muttalib bin Hashim
• Tarikh lahir: Subuh Isnin, 12 Rabiulawal / 20 April 571M (dikenali sebagai tahun gajah;        sempena peristiwa tentera bergajah Abrahah yang menyerang kota Ka'abah)
• Tempat lahir: Di rumah Abu Talib, Makkah Al-Mukarramah
• Nama bapa: 'Abdullah bin 'Abdul Muttalib bin Hashim
• Nama ibu: Aminah binti Wahab bin 'Abdul Manaf
• Pengasuh pertama: Barakah Al-Habsyiyyah (digelar Ummu Aiman. Hamba perempuan bapa Rasulullah SAW) 
• Ibu susu pertama: Thuwaibah (hamba perempuan Abu Lahab) 
• Ibu susu kedua: Halimah binti Abu Zuaib As-Sa'diah (lebih dikenali Halimah As-Sa'diah. Suaminya bernama Abu Kabsyah)
 
USIA 5 TAHUN
• Peristiwa pembelahan dada Rasulullah SAW yang dilakukan oleh dua malaikat untuk mengeluarkan bahagian syaitan yang wujud di dalamnya. 
 
USIA 6 TAHUN
• Ibunya Aminah binti Wahab ditimpa sakit dan meninggal dunia di Al-Abwa' (sebuah kampung yang terletak di antara Mekah dan Madinah)
• Baginda dipelihara oleh Ummu Aiman (hamba perempuan bapa Rasulullah SAW) dan dibiayai oleh datuknya 'Abdul Muttalib. 
 
USIA 8 TAHUN
• Datuknya, 'Abdul Muttalib pula meninggal dunia. 
• Baginda dipelihara pula oleh bapa saudaranya, Abu Talib.
 
USIA 9 TAHUN (Setengah riwayat mengatakan pada usia 12 tahun).
• Bersama bapa saudaranya, Abu Talib bermusafir ke Syam atas urusan perniagaan.
• Di kota Busra, negeri Syam, seorang pendita Nasrani bernama Bahira (Buhaira) telah bertemu ketua-ketua rombongan untuk menceritakan tentang pengutusan seorang nabi di kalangan bangsa Arab yang akan lahir pada masa itu.
 
USIA 20 TAHUN
• Terlibat dalam peperangan Fijar. Ibnu Hisyam di dalam kitab 'Sirah' , jilid 1, halaman 184-187 menyatakan pada ketika itu usia Muhammad SAW ialah14 atau 15 tahun. Baginda menyertai peperangan itu beberapa hari dan berperanan mengumpulkan anak-anak panah sahaja.
• Menyaksikan ' perjanjian Al-Fudhul'; perjanjian damai untuk memberi pertolongan kepada orang yang dizalimi di Mekah. 
 
USIA 25 TAHUN 
• Bermusafir kali kedua ke Syam atas urusan perniagaan barangan Khadijah binti Khuwailid Al-Asadiyah.
• Perjalanan ke Syam ditemani oleh Maisarah; lelaki suruhan Khadijah..
• Baginda SAW bersama-sama Abu Talib dan beberapa orang bapa saudaranya yang lain pergi berjumpa Amru bin Asad (bapa saudara Khadijah) untuk meminang Khadijah yang berusia 40 tahun ketika itu. 
• Mas kahwin baginda kepada Khadijah adalah sebanyak 500 dirham. 
 
USIA 35 TAHUN
• Banjir besar melanda Mekah dan meruntuhkan dinding Ka'abah.
• Pembinaan semula Ka'abah dilakukan oleh pembesar-pembesar dan penduduk Mekah.
• Rasulullah SAW diberi kemuliaan untuk meletakkan 'Hajarul-Aswad' ke tempat asal dan sekaligus meredakan pertelingkahan berhubung perletakan batu tersebut. 
 
USIA 40 TAHUN
• Menerima wahyu di gua Hira' sebagai perlantikan menjadi Nabi dan Rasul akhir zaman. 
 
USIA 53 TAHUN
• Berhijrah ke Madinah Al-Munawwarah dengan ditemani oleh Saidina Abu Bakar Al-Siddiq. • Sampai ke Madinah pada tanggal 12 Rabiulawal/ 24 September 622M.
 
USIA 63 TAHUN
• Kewafatan Rasulullah SAW di Madinah Al-Munawwarah pada hari Isnin, 12Rabiulawal tahun 11H/ 8 Jun 632M.
 
p/s: semoga kita sentiasa dilindungi Allah S.W.T. 




Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 2 Februari 2012

Biar berjauhan , kite tetap bahagia

Assalamualaikum w.b.t

Okay harini daya nak cite sikit ape yang daya nak luahkan kat korang sume.. 1st, rindu tuu memang rindu dekat seseorang tu, dye baik.. sekarang dye kat GMI (German Malaysia Institute).. Tapi nak buat camne, hidup berjauhan lagi bahagia dari yang berdekatan... Tapi jenis daya, daya tak kisah kalau dye nak sambung belajar, sebab daya tahu perangai dye macam mane..

Dye memang rajin , rajin sesangat.. ade la ayat dye bagi , yang dye rindu daya and dye nak sangat sangat jumpe daya.. sebak sangat.. tapi nak buat macam mane, awak tuu jauh... kalau nak datang sini pon tunggu free jee.. haritu ade la jumpe kann, tapi sekejap je itupun dye datang rumah and lepak je kat depan rumahh.. sekejap pon jadilahh dapat tengok muke awak tuu.. 

Setiap hari daya tengok gamba dye, bile ade gamba baru je, daya letak at wallpaper handset daya. begitu juga dye (mungkin).. Daya ade ingat kan dye, nanty sambung belajar, BELAJAR RAJIN RAJIN, jangan nak menggatal je.. hihihi... dye ade cakap yang kenangan paling dye tak dapat lupekan time pergi IPOH, jenjalan kat sane.. sebenarnya banyak kenangan, tapi dye kate itu yang paling best , nak buat camne..


Haa time nie 1st time dye kat GMI tuu, wahh betapa sweetnya awak kann, geramnyee... HAHA.. tapi baju GMI tu cantik sangat.. daya suke bile dye pakai baju yang berkolar.. membuatkan dye nampak smart!! jangan kembang yee awak <3
                        
Time nie dye kat bilik cisco, wahh kemain dye seronok bagitahu daya yang dye kat bilik tuu.. untunglaa.. tapi daya tak tahu lagi laa nak sambung blajar kat mane.. muke dye dah macam lecturer dah sebab dye pakai KOT tuu.. bersyukur sebab daya dapat kenal dengan dye nih.. okayy laa... ingat pesan daya...

HAHA.. saje buat muke sedih.. jangan risau sebab daya pandai jage diri daya.. time nie baru balik keje, alang alang snap je.. sebab kite tahu, dye mesty nak gambar kite... kayy bye bye !




p/s: Biar berjauhan, kerana apabila berjauhan, tak semestinya tak bahagia , peace !





Dah baca? Tinggalkan komen ye ..