Jumaat, 17 Jun 2011

Selamat Hari Bapa

Assalamualaikum w.b.t,

Hai, harini saya nak mengucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada bapa saya AZIZ BIN RAMLI, sume bapa sedare saya yang dekat JOHOR, PINENG, KEDAH dan juga kepada semua bapa-bapa diluar sana okay. Semoga bapa-bapa sentiasa dalam keadaan ceria dan sihat sentiasa. Hope korang-korang yang masih mempunyai bapa, hargailah mereka dengan kasih sayang anda. Janganlah memeningkan lagi kepala bapa kita okay termasuk saya. hehehe.


Ini papa saya, SAYA SAYANG PAPA SAYA. LOVE YOU PAPA !!



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 16 Jun 2011

cara senang untuk mencantikkan blog

Asslamualaikum w.b.t,

Hai korang, aryni nak share sikit pasal tutorial untuk mencantikkan blog. Korang letak la tutorial ape yang korang nak. Then ikut step by step ape yang dye suruh buat. Kalau berminat, bukak je link ni TUTORIAL. Kalau tak paham, bagi tahu je k. Khas untuk sesiapa yang baru buat blog. Kat situ banyak yang korang perlu edit. Paling senang dan mudah untuk mengikut step nye.

Semoga Berjaya .


Jom main kejar-kejar nak? hehehe.

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 14 Jun 2011

STKM always in my memory


3minggu cuti, aku tak dapat lupe akan kawan kawan aku ni. gelak tawa, kesedihan dan sume celoteh kawan kawan aku tak akan lupe. Faiz Kahar pula meninggalkan STKM, Puteri pula hilang entah kemane. Sedikit demi sedikit kawankawanku meninggalkan STKM ni. dari 20 orang, tinggallah 18 orang sahaja. aku harap sem depan, kite sentiasa ceria dan belajar rajin-rajin. Tidak lupe juga kepada sem 3 yang banyak memberi nasihat kepada kitorang yang akan naik sem 3 ni. Sem 3 pula pergi, mesty sunyi nanti STKM ni bile dorang takde. hihi.(sedih plak). Aku akan ingat time kite pergi lawatan ke Cyberjaya. Best nye walaupun balik hari.

 Kenangan presenting usahawan sem 2~

Faiz Kahar yang meninggalkan STKM. sedihnye. uhuk uhuk~~


Kenangan waktu ontheway ke Cyberjaya


Ini sem 3 yang gempak gile. hehe.
Belakang dari kiri: nabil, faizal, azam, syafiq, reza, kamal, beby(tahir), nadim.
Duduk dari kiri: nas, ayie, eton, aini, zila, ika, kamil dan din.


Tapi pelik la apit takde dalam ni. haihh.

takkan lupe korang okayy !! 


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

how to wearing shawl

Nice kan cara dye pakai? ha nih ade lagi special punye, HANA TAJIMA, dye kacukan jepun la tak silap.



 

Semoga terhibur yaa !



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Oh sedihnye

Assamulaikum w.b.t,

Hari ni saya nak jiwang sikit boleh tak? haha dah lame tak jiwang jiwang ni kan. 1st skali saya ada puisi sikit untuk kawan saya yang berada nun jauh disane tuu. nak tahu ke siape? kejap lagi saya tunjuk gambar nye okay. sebelum tuu saya nak pesan kat dye, jangan nakal-nakal, jangan lupe pada saya, jangan lupe makan, mandi, gosok gigi, sidai kain, masak nasi dan banyak lagi la keje yang awak kene buat. HAHA. sekarang ni mesty awak tidur lena kan sebab kejap lagi kul 3.30 saya kene kejut awak bangun. ohh ya dah kul 3.30 pun. awak kate awak ade keje nak buat kan. hihi. Ini puisi untuk awak, pada siapa yang tahu puisi ni, diam diam je la , hihi. sedih taw puisi ni .
malam...
ku tidur tak lena
teringatkan dirimu
terimbas kembali kenangan lalu
alangkah indahnya bersamamu

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya untukku melupakanmu

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu
tak ku sangka
tak ku duga

perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

~dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu
tak ku sangka
tak ku duga

perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila mlm menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

mengalir air mataku
menemani mlm sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya untukku melupakanmu

Haa, nih la kawan aku ni, aku tujukan puisi tuu khas buat dye yang jauh taw. bile la dapat jumpe lagi kan. rindu nihh. <3 you . hehe.

p/s: bile awak baca ni, saya harap awak suke yer. jage diri baik-baik.
 

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

best DJmyOnlineFM

Assalamualaikum w.b.t,



Hai u all, lame la aku tak update blog kan. ape cerita yer harini? oke aku nak kongsi sikit korang kat link ni, memang tebaik la. korang bole letak nickname ape yang korang nak, then bole chatting bersama deejay kat ruangan chat tu. Selain itu korang bole mintak lagu ape yang korang suke, ikut kepada lagu yang dye ade la kan. Nanti dye akan putarkan lah lagu ape yang korang mintak. paling best layan waktu midnight bersama deejay saiful. hehe, untuk maklumat lanjut, silalah klik SINI . Hope korang terhibur :)
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..