Sabtu, 27 November 2010

Promote jap . HAHA

huhh , blaja komputer aku ingat kan senang , susa jugak lahh wehh . kalu anda betol betol focus , aku rasa bole buat kot . aku ingat computer nih hanya blaja IT sahaja . HAHA , tapi syok la , dapat lect yang sempoi abis kan . tambah tambah cik syuk . seronok wohh . gila gila sikit .


ELECTRICAL PRINCIPLE 



Ha ini resistance . nak kene ingat dye punye colour band . senang je kalu tahu pasang kat board .

Ini electrical principle atau analogue . bole tahan lah kan .

HARDWARE 

ha ini lah Computer . ade system Unit , Screen, Monitor, Speaker, Keyboard, Mouse, Microphone . Ini dipanggil Software .Sofware tu barang barang luar sahaja .


 
Ini dipanggil CPU .  mule mule nak kene tanggal sume perkakas dalam CPU nih , lepas dah selesai , cek dulu brand , kelajuan sume . haa , pastikan anda ingat dan tahu macam mana nak pasang balik k . senang je . pastu dah siap pasang balik bnde alah nih , kene lah setup CMOS . pastu bole la anda format pc anda . aku blur bab install fedora tau . adoyy .

 
Ini adalah Hard Disk .


Ini pulak RAM . HAHA .


Ini plak MOTHER BOARD . alaa , yang dalam pc tuh ha .




Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 18 November 2010

Deeper conversation

Is your favourite colour blue?
Do you always tell the truth?
Do you believe in outerspace?
And im learning you
Is your skin as tanned as mine?
Does your hair flow sideways?
Did someone took a portion of your heart?
And im learning you
And if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me
I let my guard down for you
And in time you will too
if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me
if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Ahad, 14 November 2010

TOLONG AKU !

Asslamualaikum w.b.t

Aku nak bagitau yang aku bnyk sgt masalah yang menimpa aku . hmm , kepada kawan kawan , just support me okayy . aku tau , tak semudah ni untuk aku pendam . dah tahap kritikal . tapi ape boleh buat dah nasib badan . aku nak bgtau tapi was was . takot ade yang terasa aty ke kan . hmm , ohhh ! boleh jadi S**k aku tahu . dye tak pena pk laa keadaan aku skang . yang dye tahu , nak seronok je kan . ape nih , final nak dekat , suke bg aku tension . pastu biar je aku . hmm , orang lain pon ade aty dan perasaan jugak . tapi jgn lahh smpai macam nih kau nak buat kat aku . rrgg ! sabo je laahh . 

p/s: ape yang aku tulis nih , takde kene mengena antara yang hidup dan yang mati . HAHA

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Sabtu, 13 November 2010

Lagu nih best !

P. Ramlee & Normadiah

Itulah Sayang

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Jikalau tidak kerana sayang
Kuntuman kasih tak mungkin kembang
Andainya jemu mengganti rindu
Jambangan mesra tentulah layu

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 9 November 2010

Aku nak dok luwa , tanak dok HOSTEL !

Assalamualaikum w.b.t .


cerita pasal nak dok luwa nih kan . arytu aku pegy amik borang nak dok luwa . so aku dah isi isi borang sume . then , aku anta laa kat timbalan pengarah . so dalam satu masa aku nga blaja IT . timbalan col . dye cakap mao jumpe aku . aku pon pegy lah jumpe dye . sembang sembang jap pasal nak dok luwa nih . reason yang aku bagi , tak memadai . aku rase nak hentak je , tapi aku saba agy . dye suh gak aku dok hostel . dye cakap , lau sem 1 takleh gune extension , sem 2 gune lahh . eyyy ! aku berbulu betol . dye plak cite pasal mase dye kecik kecik dulu . huhh , so nak bangge lah ? hmm , aku saba je . dye cakap STUDY SMART not STUDY HARD . kalu study hard nih study yang gila gila an . so study smart dah laa . time nak main , main , time nak blaja , blaja . haihh , alamak , kalu dalam IKM tu nak blaja pon susa nak wat cane ? jadi , dye wat keputusan , kalu sem 1 nih aku bole capai 3.5 pointer , tanpa reason , dye hanya perlu sign n aku boleh lah dok luwa terus . HAHA . takpe ahh . INSYAALLAH . kalu lahh aku bole capai , kalu tak bole , alamat nye aku kene dok hostel la selama 2tahun . huhh . doakan lah aku supaya dapat 3.5 pointer ke atas okayy . AMIN .


p/s: Aku harap dapat dok luwa ! nak jugak nak jugak . :) 

 

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Sabtu, 6 November 2010

No smoking lah LOOSER !


nak smoking ? ahh , bhayekan kesihatan lah weh . wat malu jea isap okok nih . haih , ko nak mati cepat kan ? kalu tanak , STOP SMOKING okayy . kepada kawan kawan aku yang smoke nih , berhenti lah . tak sayang diri ke ? ingatlah orang yang tersayang . huhh , bukan ape , tak suke tgk orang lain menderita gara gara isap sebatang rokok . best sangat ke sedut bnde alah nih ? ihh , tak tau lah ape test korang nih . orang kate , sedut bnde nih bole hilangkan ngantok . yeke ? batok batok ade la . HAHA . huhh , so jangan hisap rokok !

p/s : MEROKOK BOLEH MEMBAHAYAKAN KESIHATAN ANDA .
SEKIAN TERIMA KASIH .


 

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Jumaat, 5 November 2010

Saya Sayang Awak , Saya Rindu Awak .

saya sayang awak , awak lah segala galanye buat saya . kembali lah pada saya . kenapa awak menghilangkan diri pergi kepangkuan orang lain ? awak tak sayang saya ke ? setiap hari saya jaga awak , saya tukar baju awak . saya tau selama ini saya banyak campak awak , buang awak , tapi tak bermakne saya tak sayang awak . wahai NOKIA 5130 , kembalilah . hmm :(

 p/s: Ini phone aku yang hilang 2bulan lepas . aku baru jea pakai 5bulan . dah hilang . sape yang curik . hm .



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

He's my LOVE forever

Nama dia ialah Muhamad Tahir b Mohd Lias . dia periang , baik , mengade ngade , manja , manis . saya suka sangat dia sebab dia pandai jaga saya . tak tau kenapa bole suka dia . hehe . Jodoh pertemuan ditangan Tuhan . so , kalu ade jodoh dengan die , ALHAMDULILLAH AMIN . hehe . sayang lah kat mamat nih . HOPE berkekalan . miss at kau lah ngekk . harap harap kau berjaya di luar sana nanti . AMIN .

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Final Exam wohh !

Pehh gila lahh , final exam nak dekat dah . aku harap , aku dapat buat yang terbaik untuk sem 1 nih . doa doa kan aku berjaya okayy . 100% LULUS wehh . haihh , runsing . yang perlu aku buat skang nih adalah perlu berdoa n study smart . terutama subjek analogue n principle . susa lah jugak .



p/s: LOVE IS BOOK .

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..