Rabu, 19 September 2012

hadiah lagi , hadiah lagii

Assalamualaikum w.b.t,

Hai, daya slalu lambat update blog, maklumlah bz facebook je sampai lupa yang daya nie ade twitter lah, instagram lah, blog, churp churp, nuffnang dan lain lain lagi .. ntah ape laa istimewa nye facebook tuu kan kan .. hahaha ..

Pada hari Sabtu yang lepas, 15 September 2012, sidia mmg nak datang PERAK sebab nak jumpa daya .. daya bgtau laa ade kat mane sume laa , time tu daya hang out dengan kawan lame kat Marina Island .. sidia dalam perjalanan nak ke Manjung .. daya tanya dia, ade kat mane sume , dia terlepas cakap yang dia ada kat kedai teddy bear .. daya tersenyum sorg sorg .. okay takpe lahh , dah terlepas cakap nak wat camne , dia ingat nak bagi surprise tapi tak jadi sbb dia dah kantoi kan sendiri .. HAHA lawak plakk jadinya ..

haha, malas nak cite pepanjang , sbb bukan korang baca pon kan kan .. hahaha .. just want to tunjuk gambar je .. thank you for singgah , hahaha ..

teddy yang gemok, pelok pon best..
sempat hambek kat instagram je pic nie , malas nak transfer kat lappy bagai .. hahaha .. time nie kat karaoke 5star .. semua perempuan , die sorang je lelaki .. ngee
thankyou ..

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Ahad, 9 September 2012

blog berwajah baru

Assalamualaikum,

Hai harini daya nak bagitau yang daya da ubah blog daya kepada yang baru , wakaka! *tu pon nak bgtaw*. Kalau tak dulu wane pinkk pinkkk comel kann .. Now tetibe rase da menyampah tgk yang lame, so ubah kepada wane purpulishhh gituu .. Header pon tukar siapp .. makan mase yang lame juge laa nak buat header tuu ..

Header gune potoshop je .. itu pon pening nak ngedit yang macam mane ..  tapi bila da buat jadi senang plakk .. walaupun cam tak style katekoo ..

So daya buat just sesimple je , hasil dari tangan sendiri .. sebenarnya tak rety nak gune potoshop nie , tapi bedal je tgk tgk menjadi .. yang wane purple blakang tu background blog , curik dari kak lyssa comel,hehe .. header tu just amik transparent je .. cantik takk ? haha ! sekadar berkongsi je .. :)



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 28 Ogos 2012

punggung besar sebab daya ingatan lemah ?

Jangan tengok lame lame nanti juling
HAHAHA.. belom pape lagi aku da gelak da pasal berita nie .. mane tak nye bukak bukak link ponggong plak bantai nye .. tapi tak tahu laa betol ke tidak , ini sekadar aku sharing je .. kita tak bole nak ubah ciptaanNYA , tapi ade juga dikalangan kita makan itu makan ini nak bagi nampak mantap .. bagi aku la tak perlu kot , kecik ke besar ke janji bole duduk dan boleh buang angin .. itu da cukup memadai okayy ..

Bak kata doktor ni laa ; 

Selain menyulitkan pemilihan pakaian,kajian penyelidik Dr Diana Kewin dari The Northwestern Medicine Illinois AS mendapati ukuran punggung yang besar menyebabkan daya ingatan lemah.
Ujarnya tumpuan lemak di bahagian punggung juga akan menyebabkan risiko diabetes,kanser dan penyakit jantung selain menyebabakan daya ingatan lemah.Hasil kajian melibatkan wanita berusia 65 hingga 79 tahun.
Berdasarkan ujian berkaitan daya ingatan terhadap wanita menopous itu doktor mampu menilai fungsi otak mereka selain BMI (indeks jisim badan) mereka juga dapat di ukur.
Hasilnya mendapati hampir dua pertiga mereka menghadapi masalah berat badan berlebihan ataupun obesiti."Lemak mungkin menyebabkan Alzheimer atau pengaliran darah tersumbat sebelum sampai ke otak," kata Dr Kerwin.

Kita sebagai wanita memang perlu maintain cantik bergaya tapi kesihatan kene jaga jugak okay .. kita tak tahu time bila kita sakit, kalau Tuhan nak bagi kita sakit , kita harus redho dan banyak berdoa supaya cepat sembuh .. so saya pon manusia yang lemah juga, kalau ade salah tolong perbetulkan .. komen yang bernas bernas sikit yupp , ngeee ;]

ilham dari MyTabloid 





Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Isnin, 13 Ogos 2012

PRELAUNCHX , JOM JOIN !

Assalamualaikum w.b.t,

Sebelum nie saya tak tahu ape tu prelaunchX .. Selepas beberapa hari yang lalu saya terasa amatlah cantik menarik tertarik dengan prelaunchX nie, hahaha .. Saya pun joinlahh dan sign up atas nama saya laa , takkan nama awak pula kan .. hewhew .. sebab free je tak payah bayar .. 

Mule-mule memang blur sebab tak tahu nak buat apa .. lepas ade seseorang ajar , baru sy tahu yang akaun nie kene aktif sebelum dan selepas prelaunchX tersebut .. sape nak join boleh la klik kat sini http://prelaunchx.com/x/dayayay. yang penting korang kene rajin cari orang dan orang tu mesty join di bawah nama korang .. senang je .. bende free je kann .. 


Baru 9 hari aku join , tapi masih tak unlock lagi, so aku kene rajin tarik orang untuk unlock sampai 1-5 .. lagipon aku malas nak tarik tarik orang .. jom laa join saya ..


PRELAUNCHX ini akan dilancarkan pd 27/8 jadi anda dikehendaki mencari seberapa ramai

mungkin org untk join..pendptan akak diperolehi hasil dripada kutipan seberapa downline 

kita dpt cek akan diberikan pda 27/8 namun harus diingat akaun hendaklah aktif sebelum 

dan selepas prelaunchx dilancarkan.  


 
So nak daftar ? Apa tunggu lagi ? Jom laa join saya .. FREE JE KANN .. bende nie saya tak paksa , janji datang dari hati sendiri untuk join .. nak join just klikk ye link yang saya bagi nie ..

http://prelaunchx.com/x/dayayay klik sini ..
  
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 9 Ogos 2012

BASKIN ROBINS free

Assalamualaikum w.b.t,

untunglaa tempat mane yang ada BASKIN ROBINS tuu, dapat free je kann gara gara olimpik. walaupun LEE CHONG WEI peroleh maddle PERAK buat MALAYSIA.. tersangatlahh bangga.. 

dekat facebook dengan twitter ramai yang post pasal BASKIN ROBINS nie so aku pon nak gak laa post, ramai juge yang pergi sebab free.. dekat manjung memang takde pon BASKIN ROBINS nie , ahaha .. jadi kuno kejappp ..

Gambo nie dapat daripada membe kat facebook gak .. dorang dok post post , aku amik laa gambo nie .. see punye beratur panjang haa semata mata nak dapatkan ais krim tu kan .. janji mesty ditepati walaupun MALAYSIA dapat pingat perak .. kire hebat jugak laa kann ..

p/s ; serius teringin jugak nak makan ais krim nie walaupun kat manjung takde ..

MALAYSIA IS NUMBER 1 ..



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Rabu, 25 Julai 2012

Hadiah yang sidia bagi

Assalamualaikum w.b.t,


Aku memang kaki tulis, kalau boleh aku nak tulis sampai panjang berjela, kot tak suka tu tak payah bace ye..

Seronok kan bila seseorang yang istimewa bagi hadiah kat kita, walaupun ia tak mahal dan murah, ia sangatlah berharga buat diri kita sebagai seorang perempuan.. Ia membuatkan kita ingat kat dia sampai bila-bila.. Korang pon boleh laa share kat aku ape yang insan tersayang korang bagi. Tak kiralah ia sejenis makanan atau sebuah banglo, kereta, cincin, talipon bimbit n so are..

Apa yang aku nak share bukanlah nak bermegah megah atau menunjuk, tapi thats what in my heart okayy*acehhh*..Aku nak sidia tahu yang apa barang dia bagi, aku teramatlah hargai sehinggalah sekarang dah setahun sembilan bulan empat hari tak jemu jemu aku dengan sidia.. Dah nak 2 tahun hubungan ini dibina, dia pon dah kenal family aku dan aku pon dah kenal family dia.. Family dia sangat baik pada aku.. Dia pon rajin bawak buah tangan untuk mama dan papa bila dia datang nak jumpa aku..

Nak tahu tak ape hadiah pertama dia bagi?? Time tu aku baru je bercinta dengan dia 20.10.2010 tarikhnya.. mase tu memula bercinta memang ade segan silu kan.. Nak sembang pon malu malu miaww, dia pon jadi nervess.. Kebetulan plak 29.10.2010 tuu hari jadi aku, dia sebagai baru nak bercinta tak tahu apa yang aku suka dan tak suka.. Dia pon teringin jugak nak bagi hadiah kat kekasih nya walaupun awal lagi kan perkenalan.. Aku pon tak kisah kalau dia tak bagi ape ape, sebab yang aku nak cinta dia je..





Dan waktu hening-hening ditiup pula angin bayu, dikibas kibas pula daun daun pokokk.. Dup dap dup dap jantungnya.. Kemudian dia hulurkan COKLAT CADBURY
perisa BLACK FOREST, *perhh memang fevret aku laa coklat perisa tu*.. Lagipon aku nie mmg hantu coklat.. Dia pon wish hari jadi aku, dia cakap terimalah hadiah yang tak seberapa ni, walaupun bukan untuk diingati tapi untuk dirasai bahawa cinta dia kat aku tak pernah tawar macam rasa COKLAT ni.. Perhhh aku rasa time tu bahagia sangat walaupun baru kenal..

Dah habis cerita pasal hadiah coklat, now cerita pasal hadiah anniversary dia kat aku pulakk.. Time tuu dah setahun laa hubungan ni dibina, macam macam dugaan yang dialami waktu kami bercinta, tapi kami masih lagi bertahan supaya hubungan nie tak berhenti ditengah jalan.. Sebelum hari anniversary tuu, dia nak pergi Sarawak dengan family nye, diorang nak pergi bercuti.. So aku pon risau jugak dengan penerbangan mereka satu family.. Aku berdoa agar mereka sampai ditempat yang dituju.. Dalam flight mane bole main talipon, sebelum dia off phone dia, dia cakap kat aku jangan gatal gatal kat sane n jage diri baik baik sebab dia nak jalan jauh.. Aku sebak laa sebab dia cakap camtu, aku pon harap dia selamat sampai..

Dan ketika dia sampai, dia mesej aku semua laa pasal tempat dia tuju tu.. Wahh kemain seronok diaa ye.. Aku pon tumpang gembira.. Dia cerita kat sana dia banyak beli barang barang untuk kawan-kawan, lecturer dan kekasihnya.. Aku pon tak sabar nak tahu ape barangnya, yang aku ingat dalam kepala hotak aku mesty keychain, baju dan lain lain.. Yela aku mane penah nak pegy jalan jauh jauh nie.. Aku pon tak hengat brape hari dia g sane.. Lepastuu dah puas berjalan dia dengan family pon nak balik laa selangor *rumah dia*.. Lagi sekali laa dia dalam flight dan off phone, macam macam laa dia bagitau supaya aku jage diri lahh..


So dah sampai tu kann, keesokannya dia buat keputusan nak datang kat aku laa kat manjung.. Aku pon tak sabar nak jumpa dia.. Rindu kau gendutt.. wakakaka.. Dah sampai rumah aku tuu, dia bagi laa segala barang yang dia beli kat sane, mcm mcm wehh dia beli..
Kek Lapis Sarawak, yang penting kek tu perisa coklat mmg ngam laa dengan citerasa aku.. Baju sarawak, keychain, gelang.. Aku pon bawak masuk laa semua barang tu, lepas tuu aku keluar balik, dan dia ade sorokkan sesuatu kat blakang dia.. Aku pon tanye lahh ape kat
belakang tuu semua, dia pun hulur lahh sebentuk cincin SILVER didalam kotak cincin berwarna oren.. wahhh aku rase sangat lahh terharu dan aku akan hargainya sampai lahh sekarang masih melekat kat jari manis ni.. Tak kisah laa emas or silver janji aku akan hargaii
sampai bebila..





Habis sudah cerita pasal cincin tuu, now cerita pasal hadiah ketiga pulakk.. Hadiah nie dia beli kecik je sebab kecik pon dah mahal.. Warna coklat jugakk tauu bende nie tapi sangat comel.. Time tu pergi jalan jalan dekat tempat aksesori anak patung.. Dia pon cakap berkenan ke kat salah satu teddy yang aku pegang tuu, sebab lembut je teddy tuu tak berbulu, dalam dia ada serbuk apa tahh.. Best je dok picit picit teddy tuu.. aku cakap laa mahal sangat walaupun kecik je bendanya.. aku taknak laa menyusahkan dia.. lepastu dia cakap kalau nak amik laa, dia keluarkan duit dan terus bayar.. dia cakap kalau rase rindu peluk laa teddy nie.. aku pon senyum jehh.. so sampai sini jelaa aku update pasal hadiah yang dia bagi.. Yang selebihnya dia banyak blanje aku makan.. sebab dia suka tengok aku makan.. ngeee.. agak tak suka baca tengok jela gambar nye, wakaka! 




kbaiii..



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 24 Julai 2012

Whatsapp? apekah itu whatsapp?





Salam Ramadhan semua umat islam,

aku dah lame dah join kegiatan sosial nie sejak aku start pakai hp canggih lagi.. canggih ke? bole tahan laa canggihnye. so lepas aku gune nie, tak ramai laa membe membe phonebook aku join whatsapp nie. ade pon dalam brape orang je, tu pon aku chat biase biase je. lame lame bosan gak woii.

dah cerita pasal bosan nie aku pon maleh laa nak berwhatsapp ni lagi, pesyaitonn sume tu. memacam boleh buat, yelaa sebab free kan, hantar gambar free. kalau gune mms biase tak ke tolak kredit tu nahh. ahh aku join pon time umo aku 16 tahun. lame tu doe, zaman zaman mat 'lempit' lagi. wakakaka.. lepas tu hp aku hilang dan entah kemana dan siapa pencurinya pon aku tak tahu.. sekali nombor talipon hilang.
oh sayang tuu..

dan lagi sekali aku beli hp baru yang lagi canggih laa dari yang lame, wakaka, aku install whatsapp balik.. aku cari balik nombor kawan kawan lame aku, nasib baik laa aku jenis diari woman punye orang, sume nombor talipon kengkawan aku salin kat diari aku tuh. dan aku lihat balik semakin ramai pulak yang join whatsapp dan ramai lagi lagi ramai.. entah ape yang best pon aku tak tahu mungkin sebab free kot iye.

dan kegiatan sosial ini lah telah mencemburui oleh kekasih hati, lalai segala-galanya.. pesyaitonn.. tak hengat orang tersayang langsung aku ni. wakaka! so aku terpakse uninstall sebab nak jage hati dia. so kengkawan ingatlah orang blakang ye.. agak agak fon canggih sangat tuu fikir lahh sebaik baiknya. ikot time yang sesuai.. bagi aku laa just have fun je whatsapp nie. sebab nak seronok chat lelaju dan free, takde lah tolak kredit iye dak.

okbaii!


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Rabu, 11 Julai 2012

HACKS

Assalamualaikum w.b.t,


woww 1 hari ni asyik layan movie je. Almaklumlah bosan dok umah goyang kaki, baik layan movie ye dak.


tadi daya layan cite HACKS - Hanya Aku Cinta Kau Seorang. jiwang seyh cerita nie. tapi not bad laa best juge la. daya layan tadi tak kelip mata u. HAHA. daya download kat youtube je walaupun lembab cm siput.




Sinopsis - 


Mengisahkan seorang wanita yang bernama MURNI yang sedang dalam kembara mencari ‘soulmate’. Murni dipaksa oleh kawan baiknya, MUKHLIS dan STACY untuk mencari teman lelaki di dalam sebuah laman sesawang ‘Meet Soulmate’. 


Walaupun Murni tidak mempercayai lelaki yang dikenali di dalam internet, namun kerana paksaan dia menurut. Murni sebenarnya menyukai Mukhlis, sahabat sehidup sematinya tetapi kecewa kerana dia menyangka Mukhlis homoseksual yang sedang bercinta dengan AYIM. Dengan galakan dari Mukhlis dan Stacy, Murni akhirnya menemui seorang lelaki bernama IQWAL.


Murni menyenangi Iqwal, namun satu insiden telah menyebabkan Murni tersalah anggap yang Iqwal juga seorang homoseksual. Murni merasa sangat kecewa dan berputus asa terhadap lelaki, apatah lagi apabila dia mengetahui tentang kecurangan FELIX, suami Stacy. 


ZIZI, adik kepada Iqwal bersungguh-sungguk menjejaki Murni untuk menjelaskan perkara yang sebenarnya kerana dia mengetahui yang abangnya telah jatuh cinta pada Murni. Ketika inilah Ayim pula tampil dan menjelaskan pada Murni yang Mukhlis sebenarnya bukan songsang seperti yang disangkakan oleh Murni selama ini. Mukhlis amat mencintai Murni namun dia tak mahu berterus terang kerana dia takut akan kehilangan Murni.


Nak download pergi kat LINK INI cepat. lepas tu klik kat part 1 dan part 2 okayy.

kalau nak senang pergi je youtube dan download full dari situ. pastikan korang ade INTERNET DOWNLOAD MANAGER untuk download dengan cara senang.

BYE.




Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Jumaat, 6 Julai 2012

Tutorial: Cara nak buat blog

Assalamualaikum w.b.t,


Harini daya nak share something easy bagi yang baru nak buat blog, yelah ramai sangat yang suruh daya buat blog diorang nie, bukan ape laa kan, kengkadang dalam 2,3 orang suruh buat blog dalam masa 1 hari. Payah laa camtu, daya pon takdelah pandai sangat dalam dunia blog ni.


Okay 1st, korang mestilah pergi ke LINK NI untuk tujuan korang aktifkan akaun google terlebih dahulu.



Bagi yang sudah mempunyai akaun google, korang hanya perlu sign in sahaja.

Klik pada gambar untuk besarkan

Korang hanya perlu sign up jika korang belum mempunyai akaun google. Korang tak payah laa piker lelame sangat untuk sign up google nie.

Korang hanya perlu mengisi segala butiran peribadi anda seperti contoh dibawah ni. Selepas korang selesai mengisi butiran, korang  hanya perlu next step sahaja untuk seterusnya. Mudah bukan? hihihi

Klik pada gambar untuk besarkan

Sudah selesai bukan? Nanti ia akan keluar seperti contoh dibawah ni. Korang hanya perlu klik pada “Back to Blogger”.

Klik pada gambar untuk besarkan

Selepas korang klik back to blogger, korang just klik pada petak orenggg dibawah nunn. Nampak tak? Mesti la nampak kan. Korang klik situ. Blog sekarang berwajah baru, nanti daya ajar korang cara nak tukar balik setting blog lame okay !

Okay kat bawah ni ia tunjukkan cara nak create blog korang. Klik pada New Blog, tengok pada anak panah!

Klik pada gambar untuk besarkan

Ia akan keluar seperti gambar dibawah ni, just isi ape tajuk blog korang dan email address nye, dan pilih la template yang bersesuian dengan idea korang! Kemudian korang klik pada Create blog (petak orenggg kat bawah nunn) dan selesaii !!!



Klik pada gambar untuk besarkan

Mudah bukan? Tunggu tutorial yang seterusnya okay!

SELAMAT MENCUBA ^^


p/s: kene paham dengan betol taw! baca dari atas sampai bawah okayy, jangan tengok gambar je, mane nak paham kalau camtuu..









Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 5 Julai 2012

''Segmen : Free Doodle Cute''

Assalamualaikum w.b.t,


Alhamdulillah harini saya diberi kesempatan untuk mengupdate belog. Jadi saya telah ditag oleh cik Linniey tentang segmen berkaitan doodle cute. Mari le reramai join, lagi ramai lagi syiokkk. hihihi.




Kelik la orang comel kat atas ni :)


Syarat-syarat :

1. follow blog ini
2. buat entry yg bertitle "segmen : free doodle cute" dan letakkan gambar atas tuh yg dilinkkan ke entry ini
3. tag 3 orang rakan
4.tgglkan link segmen di komen entry ini..

**dalam entry awak,awak dan awak, mestilah ada

Nama: Daya Aziz
Color baju didalam: 0066FF
Color baju diluar: 0000CE
Color kasut: FFFF00

Search kod color di SINI

hanya 40 orang terawal sahaja yang akan mendapat doodle tersebut..

Tag :

P/S: Cepat-cepat sebelum terlambat okayy :)


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Rabu, 4 Julai 2012

Giveaway by Eiqa & Ain

Assalamualaikum w.b.t,



JOIN it! klik aje banner diatas :) terima kasih

Tagged



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 3 Julai 2012

Sharing is Caring

Assalamualaikum w.b.t,


Harini saya sangat bahagia bersama Family, kengkawan dan boypreng tersayang. Bole lah dalam beberapa minggu tak update belog, sebok memikirkan masa depan yang harus aku harungi. Maklumlah aku anak sulung perempuan, kene lah ikot jejak mama dalam menguruskan hal rumahtangga nie.


Aku disini dengan entri baru nak share sikit kat u all, kalau yang lelain dah tahu pasal bende nih, Alhamdulillah syukur. Yang mane tak tahu lagi tu, come come main edit edit. Kalau dulu pakai picnik je tapi skang picnik pon dah takde. Now aku nak ngedit pon skang pakai picmonkey je, Klik link ini untuk maklumat lanjut PicMonkey.


Dah tengok? Nice bukan. Macam-macam korang bole ngedit aww. Pandai laa korang nak bukak camne, free aje tak payah laa nak registration ke ape ke. *janji rock*


Okay 1st,


Korang kelik laa kat "Edit a photo" pastu nanti korang pilih la gambo yang korang nak edit, so simple je bukan. nanti keluar laa bentuk kat bawah nie.


Thats was basics edit, korang bole kelik kat auto adjust je sebab senang. List kat tepi tu macam macam ada, kelik aje laa dan ngedit sendiri okay. Nice bukan? So ape tunggu lagi? HAHAHA , sharing is caring, so  I only share what pent up in this heart. aicehh. 
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 28 Jun 2012

Alhamdulillah

Assalamualaikum w.b.t,


Harini aku nak cerita sikit pasal bertudung, ramai skarang artis yang dah bertudung, cantik sangat bila dorg dah bertudung, tapi aku suka sangat salah sorg artis wanita yang comel gilerr iaitu bekas Akademi Fantasia yang keberapa ntah aku pon tak hengat, dye memang dari dulu bertudung ponn, manis je lawa pulak tu..


Haa ini dye, comel sangat taww, mungkin jejaka jejaka kat luar sane idamkan wanita yang cantik macam nie.. kikiki betol tak?

Haritu aku saje je tengok fesbuk heliza helmi nie , gamba dorang kat Tanah Suci, *wahh bila lah aku dapat pergi kan* Beliau pergi dengan artis artis yang lain, siapakah? heee, artis nie skang pon dah bertudung. *sory ye kak heliza kalau tercopy paste gamba akak, 


Alhamdulillah, sejuk mata melihatnya muslimah ini. Rasa macam aku ade kat situ je, hihi.. Tapi aku tak hengat laa siapa artis dari kiri nie, yang aku kenal Heliza, Irma dengan Diana Amir, yang sebelah Diana tu aku tak pasti laa artis ke just kawan diorang aje, papepon awesome laa diorang, Alhamdulillah dengan perubahan diorang nie.

Haa korang taknak jadi cam artis nie jugak ke? Aku just nasihat, berubahlah kearah kebaikan. Lagi satu aku nak tunjuk sesuatu yang aku nak sangat pergi dan mengelilingi nya dan juga ingin menyentuhnya. Aminnn.


Ya Allah cantiknya, aku harap aku akan dapat jejakkan kaki ku disini, dan menunaikan perkara wajib dalam rukun Islam yang ke-5. InsyaAllah aminn. SEKIAN ku disini :)

Salam.





Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Isnin, 25 Jun 2012

Serious?

Assalamualaikum w.b.t,


Pepagi buta update blog sambil pakai cermin mata , muka berminyak kusam dan tak bermaya bersama spongebob yang sentiasa menemani ku dikala malam yang sepi.


Tadi aku sesaje je kelik ads nuffnang kengkawan,(baik hati kan aku) sebab ade gamba digi(bersamamu) and so on tetibe keluar gadget terbaru SAMSUNG GALAXY SIII yang harge nye dari 2ribu lebih kini dah menurun 1ribu, ohh serious? Takkan la aku nak tipu plak , kalau tak caye kelik la ads korang sendiri tu, hikhiiii (gelak tersedak).


Tak percaya lagi kah? aku siap printscreen lagi tu, Tengok anak panah merah dengan Device Price, takkan laa deme wat web menipu kot kan. hihi, pape punn terbaik la SAMSUNG nie. ntah bile boleh dapat. Berjanggut la tunggu. 


So, berdikarilah sendiri dan cari duit boleh beli ape yang anda mahu, gadget skarang nie senang je dapat kalau kita berusaha, pesanan ringkas dari aku Karam Dilautan Madu. 




Nah hadiah untuk korang! HAHA, aku pon ade jugak bersamamu(DIGI). So gamba nie mengakhiri kata-kata khidmat dari aku. SEKIAN!


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Jumaat, 22 Jun 2012

Cari kerja !

Assalamualaikum w.b.t,


Aku nak share something kat korang yang awesome, tapi game ni untuk perempuan aje. Lelaki jangan sebok laa sebab korang nak join jugak ke game nie? Mesti korang nak jadi pondan. hikhokhikhok *gelak ayam*.


Mesti korang dah tak sabar-sabar kan, mesti korang rase apa yang aku nak tulis nie just annoying je, HAHA. Nanti laa sabar itu separuh dari iman. Slow-slow dulu, kite sembang dulu. ohh god. 


Game ini dinamakan Jom Kelik-kelik. hihihi, game nie style seyh, ala korang kecik-kecik kan suke pakaikan baju anak patung, its same like this, but it is real online n just snap it! 


Jadi firstly korang mesti lah pergi ke laman web ZAWARA. Aku saje je tengok-tengok blouse yang gorgeous, tetibe aku jumpe nih :-




Klik dulu blouse yang anda mahu

Bila dah pilih baju yang anda suka, just klik pada Virtual Fitting Room.


Look that, i am look gorgeous kan. HAHAHA, korang just pakai tangan je kalau nak besar n kecik kan baju nie, so i've got a blue blouse.

DAMN! seriosly aku tak pernah ade blouse yang awesome cam gini, this is just for fun and i like it, tengok lah harga RM99.00 so expensive u know. But aku tak beli pon, just kelik-kelik je then jumpe, actually aku memang minat blouse and the game is nak tunjuk size baju korang if korang tak sure itu size korang kan , biasa lah beli online.

JUST FOR FUN !!



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

oh air masak

Assalamualaikum w.b.t,




Sekarang aku akan mula aktif balik dalam berbelog nie, sebab aku duduk rumah pon ape aku dapat asyik berfesebuk je. Baik aku share something sikit kat korang, bole laa sambil korang baca entry aku nie, korang rerajinkan la diri tu klik ads aku. hikhikhik *tamak haloba aku*. caittt -.-''


Aku nak share sikit pasal tips untuk sihat, ape? korang nak sihat ke tak? kalau nak sihat ikot je tips aku nie sebab korang dapat manfaat nye nanti, aicehhh. Ramai yang share pasal kesihatan amat penting dalam kehidupan seorang manusia nih, so aku juga mahu share something juga kat korang, life must be go on, ehh betol ke inggeris aku nie? HAHA bedal je sume tuu. Kalau nak tahu ape tips nye sila laa tgk bawah nie :-


Banyakkan minum air masak
        
Air merupakan sumber yang amat terpenting taw dalam kehidupan seharian kita sebab
dapat memberikan tenaga yang cukup dalam melakukan tugas setiap hari kita, tak kisah laa jauh ke dekat ke perjalanan korang, haruslah bawak air. Ini salah satunya kita kene amik tahu okayy *ni yang marah ni kalau korang degil.


Lagipon korang takkan tak tahu pakar kesihatan menyarankan kita supaya mengambil lapan gelas air masak setiap hari, air juga meliputi hampir 70% daripada komposisi dalaman kita dan banyak membantu proses penghadaman sebagai pengalir setiap nutrisi oksigen ke sel-sel badan. wahh dah macam professor dah aku nie. hikhik.


Aku dulu tak suka sangat minum air masak, sampai mama aku sediakan botol air lagi tu suruh bawak pergi sekolah. Aku dah laa tak suka bawak beg berat-berat ditambahkan pula dengan botol air tu, bertambah berat laa. Haa itulaa sebabnya bila kita bawak beg berat then kita akan rasa kehausannya, so air masak laa punca aku hilang dahaga, yesss ! seee, dah nampak tu kan. Bila dah hilang dahaga mulalah rasa jiwa dan raga nak terkencing, bila korang kencing, keluarlah laa sume toksin dalam badan kita dan kita akan rasa lega. 


Itulah bagusnye air masak ni, kalau korang tengok laa anak cina berbotol botol air masak dorang bawak, sebab tu laa kulit dorang putih dan cantik, ahhh memang laa dah cina mesti la putih ade ke cina kulit hitam? Mesti korang terpikir, abis tu negro tu minum air masak 8gelas sekalipon tak putih putih pon. Ini bukan masalah kulit putih ke hitam, ini masalah kesihatan kita jugak okehh.


Tak susah pon minum air masak, alih-alih mengurangkan risiko penyakit, kulit sihat cergas lagi tu. Tapi tak sesuai untuk bayi. Cuba tengok gambar kat bawah nie nampak cool je omputeh ni dengan air masak 


    
Tengoklah cool kan omputeh ni, sebelah pegang peta, sebelah lagi air masak untuk diminum.     Baru lah rancak dan kita pon akan terikot ikot sebab tu cantik je kulit dorang. Haa cube banyakkan minum air masak dari air manis, air gas pon jangan sebab air gas tu banyak sungguh gula nya, korang je tak tahu. Yang korang tahu sedap je, btw nak minum boleh tapi jangan selalu wokehh sayang :)) ingat k minum air masak banyak banyak, pesanan iklas dari Daya Aziz, selamat-selamat.


Semoga Berjaya !




Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

best ke snorkling?

Assalamualaikum w.b.t,




Rasanye aku dah lame tak berbelog nih, adelah dalam sebulan dua, sebelum nak baca entry ni baca bismillah dulu sebab penat taw aku menaip sampai tak tido lagi, sekarang dah pukul 2.12 a.m. taww. *lantak laa korang nak baca ke tak* hikhik


Adalah plan nak ke Pulau Pangkor minggu depan, aku memang nak sangat pegy Pulau Pangkor nie! caiytt *bertahun-tahun duduk Manjung, memang tak pernah langsung jejak Pulau sane nunn. Kuno seyhh aku. Ahhh aku tak kisah janji aku nak pergi jugakk. Bajet dekat aku skang ade laa dalam 2 3 ratus je. Buat ape banyak-banyak? bukan nak pergi beli bukan-bukan kat sana, just nak seronokkan diri je yeahh, cukup untuk tambang pergi balik, naik bot atau snorkling. errr takuttnye nak snorkling -.- okayy kuno lagi aku.


Cerita pasal SNORKLING nie dalam bahasa melayu nye SNORKELING kalau korang tak caye cube lahh g google translate, HAHA ohh my Inggeris *mata tengok bawah*. ahh berbalik kepada SNORKLING nie tadi, memang ramai orang pergi pangkor sebab nak snorkling, betol kahh? Tapi keinginan aku memang 99% laahh bab bab snorkling nie lagi 1% menggigil sebab aku memang tak pernah buat bende "kelembek" sume nie. Mintak-mintak semua berjalan dengan lancar.




See, cantik sangat kan muka kalau pakai bende alah snorkling nie, HAHA, comel je omputeh berenang-renang sambil pegang encik PATRICK. Orang kata cantik sangat boleh tengok hidupan laut kat tengah laut tuhh. Macam-macam ada lah aku rase. Adek aku pon dah penah merasa kan. Memang syiokk lahh. Jeles seyhh aku. Whatever *




Waaa banyak nye ikan, cantik sungguh lahh ciptaan Tuhan nie. Tak sabo rasenye nak merasa cam gini. InsyaAllah harap apa yang dirancang menjadi lahh. Aku curik gambo nie kat encik google, kesah plak kau kan, HAHAHA. ngeee okaylahh everything's gonna be okay, be yourself la. btw English aku dah okay sikit berbanding dulu. hihihi. tadaaa 




Amboy mak ketam pakai lelawa nie nak kemana? HAHA. ohh siyes seyh bile aku ngedit cam gini muka aku cam papa aku lahh. Gambo nie saje je mengakhiri entry harini. Selamat Berblogging yahh sume B-)






Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Rabu, 2 Mei 2012

Tak pernah Jemu laa

Assalamualaikum w.b.t ,

Maafle jika entry saya nie entry yang jengjiwang , sirius nak jiwang sikit malam nie, nak jemu pon jemu la ye sayang :)) (suka hati laa blog guwa)




tengok tuu tengah kerja punn tak henti henti ngadap my sayang aww , HAHA , jiwang ke tak nie ? ohh ombak bawalah rinduku ini :)) sape nak format laptop orr nak service laptop mari le jumpe saya , *promote* 

sekarang saya tengah dengar Hitz.fm , (tetibe) memalam camnie sesuai dengar lagu cub sambil goyang kepala. HAHA

okayy berbalik kepada tadi, tak pernah jemu lahh ngadap henpon BiriBiri Bold 3 nie (Nokia C3 je). n then bile pegang je nset mesty akan tekan menu -->Internet --> OperaMini --> www.facebook.com. oh my mesty bosan kan bace entry kite nie. takde koje camnie laa aku hari hari suke merepek.


kauorang ada ? BiriBiri Bold 3 nie , siap wallpaper gambo Poker Face lagituu , Tahir sayang sentiasa terpahat dihati ni taww. HAHA.

cenggini laa bosan bosan ngedit n gedikk je tahu , pandai lak tuu mengulor keje malas. pastu tido kat sofa belakang tempat keje. Sirius takde customer memang tido je memanjang. udahle selalu tido lambat dok ngadap laptop je haa. Tido tak cukupp. ate berfesbukk je dok update status.


Sayang laa meyhh nset nie pemberian papa ku. lepasnie nak mintak ape lagii ye ? jengjeng kuat beno mengepauu nye aku nie... tapi takpe tak kacau kome punn. heee sampai sini je entry tah hape hape saya , gunite uollsss -.- papehal col or text sy ye 01721*9*** kalau pandai try le n nnty sy bagi hadiah BiriBiri Bold 3 ni okayy. bole kite BBM, hohoo


# tak mampu nak pakai BlackBerry :)





 
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 1 Mei 2012

Exclusive Giveaway By Cik Bunny


Klik Pada Gambar


Dengan berbesar hatinya saya menJOIN GA nie.

Hadiah-2 menarik menanti kita semua.
*lebih dari RM100+*

Nak JOIN? klik saje banner kat atas nie.

# Giveaway ini dianjurkan oleh Inspire Bunny  ditaja bersama NMA Shop, Butikpinkku, Bunny Inspired, dan Heart Inspiration (boutique).

OKAY BAII~~



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..