Khamis, 22 Disember 2011

Rabun warna

..
..

..
......
....
......
-----
---
---



p/s: cek la mata anda dulu yee....


**Lukisan aku cantik, ade masalah?



 



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Hai penakut !

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Chorus
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Ulang Chorus

Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Rabu, 21 Disember 2011

Wordless Wednesday # rage


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 20 Disember 2011

be my prince

Assalamualaikum w.b.t,

Hai, jap g nak tengok nada cinta, hehe, sedap mata memandang kalau awak tengok gamba nih kann ,

Ayunye kann, sopan santun, baik budi bahasanya, cantik paras rupa, senyumnya pon manis, sempurna akhlaknye(kembang tetibe). Suke tengok pic kartun muslimah nie, aku la yang lukis nie, hahaha, kepada lelaki , kalau nak cari isteri, carilah wanita seperti ini okayy, saya taklah baik sangat, tetapi saya sedang cuba berubah ke arah ini.

Apabila seseorang lelaki menyuruh wanita tersebut menutup aurat, adakah wanita tersebut lakukan? Kita takleh nak paksa kalau wanita tersebut taknak, kalau wanita tersebut terbuka hati untuk berubah, Alhamdulillah. Lelaki ponn kene berubah jugakk yee, supaya perempuan pon akan tertarik dengan anda , percayalah....

Saya nak share sikit :


“Perempuan dikahwini atas empat perkara; kerana hartanya, keturunannya, ke cantikannya dan agamanya. Pilihlah perempuan yang beragama, nescaya kamu akan diberkati Allah.” (Riwayat Bukhari, Muslim)


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

header kebudakan

Assalamualaikum w.b.t,

dah lame tak update blog. Harini ade bende nak share sikit , HAHA , asyik pakai header yang same je , nak jugak tukar yang baru , nih ha header agak kebudakan sikit , boring boring takde watpe , so aku cipta header sendiri , tengok macam lawak , tapi apakan daya , aku tangan IT bukan tangan artist !! (ehem ehem) , 

















1st time jadi cam gini , lepas aku cut latar belakang tuu , memandangkan adek aku taknak terbabit skali , so aku padam gamba dye , just tinggal aku gn payung jea , HAHA , tapi bile gamba aku sowg je , tak meriah kann , so aku amik pengganti ...... nak tahu sape ?????

 Haa , dah siap ponn , itulahh pengganti aku , kesian dye jadi mangse si malang ,dah la tak dpt payung , kene hempap batu pulak tuu , (hihihi) just for fun , sila silalahh blogwalking :))

p/s : aku tak sehebat si pelukis :)
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Sabtu, 8 Oktober 2011

ape khabar semua !

Assalaualaikum w.b.t,


wahh dah lame tak update blog kan, rase macam setahun jek (padahal baru brape bulan).. ape khabar ye semua? rasenye macam cakap sorang sorang plak, sebab sunyi je blog daya nie.. camne eh nak bagi blog nie ramai orang?? hehe.. daya pon tak tahu laa.. lagipon daya bukan nye pandai sgt tentang blog nie.. daya skarang dah sem 3, tak lame lagi praktikal n buat hala tuju masing2.. makin lame daya makin tinggi laa..

assignment berlambak.. hanya tinggal assignment BI, usahawan, digital n server je.. biase la budak komputer.. banyak yang tertangguh..tak tahu laa ape nak jadi dgn daya nie... malam tadi daya bermimpi yang jawapan quiz yang daya buat aritu rupenye 77 bukan 87, daya lupe nak tolak 1.. takpe laa janji dah buat... bnde tak bole nak patah balik kan..


macam mane eh nak buat katun 3D?? daya kene buat movie katun tuk promote jadi usahawan.. lau tak siap mati la kene tolak markah.. ade idea pape bagi tahu laa daya yee.. yang mane yang pro untuk gune adobe phoshobe ke adobe flash ke bagi tahu laa macam mane nak buat katun then nak bagi dye gerak sume... hehehe.... 


sekadar share aje, tiada niat pape..


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Jumaat, 17 Jun 2011

Selamat Hari Bapa

Assalamualaikum w.b.t,

Hai, harini saya nak mengucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada bapa saya AZIZ BIN RAMLI, sume bapa sedare saya yang dekat JOHOR, PINENG, KEDAH dan juga kepada semua bapa-bapa diluar sana okay. Semoga bapa-bapa sentiasa dalam keadaan ceria dan sihat sentiasa. Hope korang-korang yang masih mempunyai bapa, hargailah mereka dengan kasih sayang anda. Janganlah memeningkan lagi kepala bapa kita okay termasuk saya. hehehe.


Ini papa saya, SAYA SAYANG PAPA SAYA. LOVE YOU PAPA !!



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 16 Jun 2011

cara senang untuk mencantikkan blog

Asslamualaikum w.b.t,

Hai korang, aryni nak share sikit pasal tutorial untuk mencantikkan blog. Korang letak la tutorial ape yang korang nak. Then ikut step by step ape yang dye suruh buat. Kalau berminat, bukak je link ni TUTORIAL. Kalau tak paham, bagi tahu je k. Khas untuk sesiapa yang baru buat blog. Kat situ banyak yang korang perlu edit. Paling senang dan mudah untuk mengikut step nye.

Semoga Berjaya .


Jom main kejar-kejar nak? hehehe.

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 14 Jun 2011

STKM always in my memory


3minggu cuti, aku tak dapat lupe akan kawan kawan aku ni. gelak tawa, kesedihan dan sume celoteh kawan kawan aku tak akan lupe. Faiz Kahar pula meninggalkan STKM, Puteri pula hilang entah kemane. Sedikit demi sedikit kawankawanku meninggalkan STKM ni. dari 20 orang, tinggallah 18 orang sahaja. aku harap sem depan, kite sentiasa ceria dan belajar rajin-rajin. Tidak lupe juga kepada sem 3 yang banyak memberi nasihat kepada kitorang yang akan naik sem 3 ni. Sem 3 pula pergi, mesty sunyi nanti STKM ni bile dorang takde. hihi.(sedih plak). Aku akan ingat time kite pergi lawatan ke Cyberjaya. Best nye walaupun balik hari.

 Kenangan presenting usahawan sem 2~

Faiz Kahar yang meninggalkan STKM. sedihnye. uhuk uhuk~~


Kenangan waktu ontheway ke Cyberjaya


Ini sem 3 yang gempak gile. hehe.
Belakang dari kiri: nabil, faizal, azam, syafiq, reza, kamal, beby(tahir), nadim.
Duduk dari kiri: nas, ayie, eton, aini, zila, ika, kamil dan din.


Tapi pelik la apit takde dalam ni. haihh.

takkan lupe korang okayy !! 


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

how to wearing shawl

Nice kan cara dye pakai? ha nih ade lagi special punye, HANA TAJIMA, dye kacukan jepun la tak silap.



 

Semoga terhibur yaa !



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Oh sedihnye

Assamulaikum w.b.t,

Hari ni saya nak jiwang sikit boleh tak? haha dah lame tak jiwang jiwang ni kan. 1st skali saya ada puisi sikit untuk kawan saya yang berada nun jauh disane tuu. nak tahu ke siape? kejap lagi saya tunjuk gambar nye okay. sebelum tuu saya nak pesan kat dye, jangan nakal-nakal, jangan lupe pada saya, jangan lupe makan, mandi, gosok gigi, sidai kain, masak nasi dan banyak lagi la keje yang awak kene buat. HAHA. sekarang ni mesty awak tidur lena kan sebab kejap lagi kul 3.30 saya kene kejut awak bangun. ohh ya dah kul 3.30 pun. awak kate awak ade keje nak buat kan. hihi. Ini puisi untuk awak, pada siapa yang tahu puisi ni, diam diam je la , hihi. sedih taw puisi ni .
malam...
ku tidur tak lena
teringatkan dirimu
terimbas kembali kenangan lalu
alangkah indahnya bersamamu

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya untukku melupakanmu

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu
tak ku sangka
tak ku duga

perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

~dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu
tak ku sangka
tak ku duga

perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila mlm menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

mengalir air mataku
menemani mlm sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya untukku melupakanmu

Haa, nih la kawan aku ni, aku tujukan puisi tuu khas buat dye yang jauh taw. bile la dapat jumpe lagi kan. rindu nihh. <3 you . hehe.

p/s: bile awak baca ni, saya harap awak suke yer. jage diri baik-baik.
 

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

best DJmyOnlineFM

Assalamualaikum w.b.t,



Hai u all, lame la aku tak update blog kan. ape cerita yer harini? oke aku nak kongsi sikit korang kat link ni, memang tebaik la. korang bole letak nickname ape yang korang nak, then bole chatting bersama deejay kat ruangan chat tu. Selain itu korang bole mintak lagu ape yang korang suke, ikut kepada lagu yang dye ade la kan. Nanti dye akan putarkan lah lagu ape yang korang mintak. paling best layan waktu midnight bersama deejay saiful. hehe, untuk maklumat lanjut, silalah klik SINI . Hope korang terhibur :)
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 29 Mac 2011

kenapa ?


Mesty korang tertanya tanya KENAPA aku wat entry nih kan? Nak tahu sebab ape? Aku pon tak tahu la ape sebabnya kan. Kang ade plak yang terasa. Tapi suka hati aku la aku punye blog nak tulis ape pon. Semenjak dua menjak dan tiga menjak ni kan aku rase perangai aku dengan budak dorm aku lain lahh terutamanya elin n leha. Kau tahu tak, sebagai kawan mesty la ade terasa gn dye. Dye pon kawan baik aku jugak, n bile aku tengok dye dah lain je, mesty la kite terasa kan? tol tak ? Skang nih aku nak kurangkan bersembang gn gelak at dalam dorm sebab "orang kata, dalam hostel tu ade bela something else? betol ke tak tu aku was was la sebab dulu mase aku baru 1st time masuk IKM ni, ade budak kene HISTERIA. Lebih kurang dalam 20 orang la yang kene. Time tu aku takot sangat sangat, then aku baca la doa banyak banyak sebab nak mengurangkan takot n nangis aku ni. Ade akak senior kate, jangan menangis, sebab "bende" tu suke. Okay aku pon dengar je la kan. Sudah selesai la cerita nih. Papepon aku SAYANG kawan kawan terutama ANISA, ELIN n LEHA. Hope frenship kite berkekalan okayy. Assalamualaikum w.b.t.



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Sabtu, 26 Mac 2011

fixie oh fixie !

Assalamualikum w.b.t,


Cantik kan FIXIE ni? Ha nih la fixie baru aku. Aku baru angkat. Harga bole tahan la RM400. HAHA, nak pinjam? bole bole blahh. Aku tak rasmi agy FIXIE ni, korang mane bole sesuke aty nak pinjam. Aku nak angkat warna river blue, tapi stok abis. So ini la yang aku dapat. Aku suh orang uh upgrade sikit FIXIE ni bagi cantik cantik. So ini lah hasilnya. CANTIK tak? Tak cantik? Korang jeles la tuh kan? HAHA. Opss sebelum tu aku nak cakap yang ni hanyalah idaman semata mata. Bukan aku punye nih. Aku saje rembat gamba ni kat pakcik google. Ayat yang baris atas skali uh aku saje je tiru ayat bangga sepupu aku. HAHA. Jangan marah yaa. Aku dah lame nak FIXIE ni, tapi tunggu la dah ade duit banyak banyak, baru aku beli sebab skarang ni bnyk aku nak beli. heheh.




Yang ini pon cantik gak kan? Minat gak yang wane nih, tapi nanti lah. Kene tahan dulu nafsu nak beli nih. hehehe . Dapat buat baju corak FIXIE pon jadilah. 


Ha ini bajunye. Cantikkan? Lagi cantik kalau aku pakai. (bangge kejap). 


P/S: Siape siape yang ade FIXIE uh jagelah elok elok k. :)
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

dah lame tak update blog

Assalamualaikum w.b.t,

Dah lame aku ta update blog sebab aku bz laa kat IKM skang ni. Bz main game je tahu! Aku tak tahu ape nak buat. Assingment ade dua lagi tak siap, usahawan ngan bi. Usahawan takpe lagi sebab buat berdua, dah nak siap dah. Bi lak senang tu senang tapi nak menghafal lagi. wohh susa nye. Ape yang aku tengah fikir skang ni aku dapat surat amaran pertama dari pihak ketua jurusan sebab ta datang dua hari KHAMIS-JUMAAT. Aku ta datang sebab minggu tu minggu aktiviti, dah la tak menyeronokkan lepas tu takde orang datang lak tu. Semua nye balik kampung. Aku pon balik lah ape lagi. Tibe-tibe lak semalam dapat surat amaran. Kene bagi sebab lak tu kenape ta datang. Aku tak tahu nak bagi sebab ape. Lawak lah, sem 2 ni aku banyak wat masalah. Mungkin akan jadi kenangan wat aku nanti. hehehe. PEACE.
 
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Ahad, 6 Mac 2011

Don't be sad my fren .




This is my friend NUR ANISA BINTI AHMAD RASHID.She like to snap a picture. Long time have been with you. Suka dan duka kite lalui bersama. Aku taknak kau terus bersedih lagi wahai kawan. Senyum lah demi aku . hihi . Aku tetap sayang kamu kawan. You are my besties that i will never forget you forever n ever. Jangan terpedaya dengan enemy enemy, sebab aku akan cemburu. HAHA. I love you so much.
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Sabtu, 5 Mac 2011

Love Story

We were both young, when I first saw you.
I close my eyes and the flashback starts-
I'm standing there, on a balcony in summer air.

I see the lights; see the party, the ball gowns.
I see you make your way through the crowd-
You say hello, little did I know...

That you were Romeo, you were throwing pebbles-
And my daddy said "stay away from Juliet"-
And I was crying on the staircase-
begging you, "Please don't go..."
And I said...

Romeo take me somewhere, we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess,
It's a love story, baby, just say yes.

So I sneak out to the garden to see you.
We keep quiet, because we're dead if they knew-
So close your eyes... escape this town for a little while.
Oh, Oh.

Cause you were Romeo - I was a scarlet letter,
And my daddy said "stay away from Juliet" -
but you were everything to me-
I was begging you, "Please don't go"
And I said...

Romeo take me somewhere, we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess.
It's a love story, baby, just say yes-

Romeo save me, they're trying to tell me how to feel.
This love is difficult, but it's real.
Don't be afraid, we'll make it out of this mess.
It's a love story, baby, just say yes.
Oh, Oh.

I got tired of waiting.
Wondering if you were ever coming around.
My faith in you was fading-
When I met you on the outskirts of town.
And I said...

Romeo save me, I've been feeling so alone.
I keep waiting, for you but you never come.
Is this in my head, I don't know what to think-
He knelt to the ground and pulled out a ring and said...

Marry me Juliet, you'll never have to be alone.
I love you, and that's all I really know.
I talked to your dad -- go pick out a white dress
It's a love story, baby just say... yes.
Oh, Oh, Oh, Oh, Oh.



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Isnin, 21 Februari 2011

Kenape ade yang hipokrit ?

Asslamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia .

Harini aku nak cerita sikit pasal HIPOKRIT . Kenape ade orang yang camtu ha ? Aku pon pelik la kan . Dulu , aku ade kawan baik , tapi kawan baik aku dirampas oleh kawan baru . baru skang aku nak luahkan , tapi apakan daya , aku tak seperti orang lain . haihh , kawan baru kami ni selalu cucuk cucuk supaya aku tak rapat gn kawan baik aku ni . dye depan aku baik , belakang , aku tak tahu la kan . Tuhan je yang tahu ape yang aku rase . Skang , aku gn kawan baik aku kembali bersatu , aku nak biarkan kawan baru aku ni merasai ape yang aku rase selama ni . HAHA . tetttt !
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Rabu, 2 Februari 2011

For The Rest Of My Life


In RelationShip with Muhamad Tahir b. Mohd Lias on 20.10.2010.

P/s : Semoga Bahagia . HAHA


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Ahad, 16 Januari 2011

I can't Smile Without You

You know I Can't Smile Without You,
I Can't Smile Without You,
I can't laugh
and I can't sing,
I'm findin' it hard to do anything.
You see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If You only knew what I'm go ing through,
I just Can't Smile Without You.
You came along just like a song
and brightened my day,
Who'd've believe that you were part of a dream
Now it all seems light years away.
And now you know I Can't Smile WIthout You,
I Can't Smile Without You,
I can't laugh and I can't sing,
I'm finding it hard to do anything.
You see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If you only knew what I"m going through,
I just can't smile.
Now some people sa y happiness takes so very long to find.
Well I'm finding it hard leaving your love behind me.
And you see,
I Can't Smile Without You,
I Can't Smile Without You,
I can't laugh
and I can't sing,
I'm findin' it hard to do anything.
Y ou see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If You only knew what I'm going through,
I just Can't Smile Without You 


 P/s: I can't Smile without you sayang . 




Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Sabtu, 15 Januari 2011

Bahasa Jepun The Best !

Salam 1 Malaysia,

Ni nak cerita  sikit pasal Bahasa Jepun. Aku baru je belajar bahasa Jepun ni. Sebab kat tempat belajar aku, ade kelab Bahasa Jepun. So, aku ngan kawan kawan pon take this club. 1st memang boring sebab tak tau pape. Dah lame lame, ade buku bahasa Jepun,aku pon bole la hafal sikit sikit. Senang je kalau korang fasih, tapi susah kalau korang tak tahu eja. HAHA. Meh sini aku nak berbahasa Jepun sikit.

Hajimemashite,
Watashi no namaewa NUR HIDAYAH BINTI AZIZ,
Watashi tachi Mareysia jin desu,
Ju kyu sai desu,
Perak no Manjung, karakimashita,
Dozo yoroshiku.

Bahasa Melayu nya :

Apa khabar,
Nama saya NUR HIDAYAH BINTI AZIZ,
Saya orang Malaysia,
Saya berumur 19 tahun,
Saya tinggal di Manjung, Perak,
Selamat berkenalan.

Haha, senang je bila dah hafal kan? Seronok belajar Bahasa Jepun ni. Tak boring n seronok. Arigato Gozaimasu.


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Oh tidak !

Oh tidak. Ape yang aku pakai semuanya jahanam. First, handphone Nokia 3310, Nokia 522o Express Music, Nokia 5310 Express Music. Now aku pakai Nokia 6630, tak lama lagi rosak la. Ni pon memory takleh baca. Aku tak tahu nak buat ape. Gambar, lagu semua hilang . Haihh , nak take picture pon dye kate , SYSTEM ERROR. Maybe aku ni memang tak bole pakai handphone kot. Dapat elaun nanti aku tak tahu la nak beli handphone baru ke tak. Aku nak beli sony. Maybe rosak jugak kalau aku pakai. Aku buntu ni.

Ini handphone yang aku gune sekarang. Orang bagi, so aku amik je la.
 
P/s: Maybe lepas abih belajar, aku kene bukak kedai handphone. HAHA. Sebab semua handphone nanti kalau rosak, boleh tukar yang lain. Tak lama lepas tu bankrup.
 
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Saya suka tgk cerita My Girl

 Dalam beberapa tahun terakhir, drama Korea memiliki populariti meletup di seluruh dunia. Dari Taiwan ke Mongolia ke pantai Amerika, melodrama Korea tegang yang telah berpesta selama bertahun-tahun telah menjadi pakan untuk penggemar baru di tempat yang jauh. Kritik boleh debat manfaat drama, dan pengkritik budaya boleh menganalisis apa itu yang membuat drama ini begitu popular, tapi ada sedikit perselisihan bahawa mereka tulang punggung Wave Korea.
 Ju Yu-Rin, Seol Gong-Chan, Seo Jeong-Woo, Kim Se-Hyeon


Klik sini untuk tengok cerita my girl



Never Say Goodbye


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..