Sabtu, 27 November 2010

Promote jap . HAHA

huhh , blaja komputer aku ingat kan senang , susa jugak lahh wehh . kalu anda betol betol focus , aku rasa bole buat kot . aku ingat computer nih hanya blaja IT sahaja . HAHA , tapi syok la , dapat lect yang sempoi abis kan . tambah tambah cik syuk . seronok wohh . gila gila sikit .


ELECTRICAL PRINCIPLE 



Ha ini resistance . nak kene ingat dye punye colour band . senang je kalu tahu pasang kat board .

Ini electrical principle atau analogue . bole tahan lah kan .

HARDWARE 

ha ini lah Computer . ade system Unit , Screen, Monitor, Speaker, Keyboard, Mouse, Microphone . Ini dipanggil Software .Sofware tu barang barang luar sahaja .


 
Ini dipanggil CPU .  mule mule nak kene tanggal sume perkakas dalam CPU nih , lepas dah selesai , cek dulu brand , kelajuan sume . haa , pastikan anda ingat dan tahu macam mana nak pasang balik k . senang je . pastu dah siap pasang balik bnde alah nih , kene lah setup CMOS . pastu bole la anda format pc anda . aku blur bab install fedora tau . adoyy .

 
Ini adalah Hard Disk .


Ini pulak RAM . HAHA .


Ini plak MOTHER BOARD . alaa , yang dalam pc tuh ha .




Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

2 ulasan:

Hanif berkata...

di dalam cpu terdapat :

-RAM
-HDD
-power supply
-cd/dvd driver
-kad2 tambahan seperti sound card. ethernet card. network card.
-slot2 seperti ISA. PCI. AGP.
-FDD
-CMOS batteri
-port se[erti usb port. game port. serial port. PS/2.
-socket seperti IDE. FDD.
-JUMPER

dan laen2. hahak. kita pun blaja komputer jgak. hehehe

Ini Daya Aziz . Dia baik tapi kadang kadang sensitif berkata...

hihi , bagos anda . 10 markah diberi . huhu . terer kan .