Jumaat, 17 Disember 2010

MC DONALD !

Saya suka makan kat MCDONALD sebab sedap la jugak . HAHA .
Saya suka double cheese burger . 

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Isnin, 13 Disember 2010

so bored

Assalamualaikum w.b.t dan salam 1 Malaysia .


pada hari ini memang amat memboringkan . aku bersama compact aku yang selalu menemani aku siang dan malam . aku tak tahu ape yang nak dibincangkan nih . tapi aku nak cerita sikit pasal pesta PULAU PINANG . korang dah pegy belom ? kalu belom , pegy lahh , memang best gila . aku yang 1st time pun tergoda dengan barang barang kat sane . murah murah 10 hinggit 10 hinggit . maka aku dengan tanpa segan silu pun pergi la kat kedai tuh , aku beli beg n tshirt . bole laa abih 20 hinggit je . HAHA . lenguh lenguh kaki, ponggong , tangan , siku , ibu jari sume laa . gara gara penat berjalan . best wohh . pastu kitorang naik FERRY . pening gak lahh , nak muntah aku . bergoyang goyang macam main pusing pusing . yang lawaknye my MOM . opss PRIVACY . hihihi . aku pun pelik lah , kat pesta PULAU PINANG tuh kan tandas awam nye ade 4 , masing masing bila buang air tuh nak dekat setengah jam aku menunggu . ape yang dibuat ntah la yop .bayar 20 sen lak tuhh . HAHA . aku nih cerewet sikit . pas g PESTA tuh , kami sekeluarga beransur pulang . pastu jalan jalan kat JAMBATAN PULAU PINANG . memang cantik pemandangan , dengan lampu lampu berkerlipan . perhh , lawa lahh . tapi masalahnye kamera aku rosak !! macam mane nak tangkap gmbar ? hmm , aku sedih laa kamera aku rosak . baru ingat nak bergambar , tapi nak wat cane , tak kesampaian . tapi kan time kat sane , ade mamat nih aw , memang sebijik muke cam kawan aku . dengan gaya nye , nerd nye . wahh , miss him lahh ! . HAHA . now , pada 4:18 AM , aku menulis blog ini dengan sebelah tangan je( konon hebat ) HAHA . family dari johor turut memeriahkan suasana . best . okayy lah mase untuk tidor . esok compem bangun lambat . bye . wasalam .


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Jumaat, 3 Disember 2010

New Trendly yang aku minat


Assalamualaikum w.b.t,
Zaman skang nih kan zaman fesyen . Ramai yang gayakan diri dengan pelbagai baju , seluar , accessory sume . kat bawah nih aku tunjukkan ape yang aku minat sahaja . bagi yang tak suke tu , mungkin korang lebih minat ala ala Metal , Sunny , emo n macam macam lah . bagi aku , aku just nak yang simple jea . Tapi peduli ape aku kalu aku nak fesyen camnih . HAHA . meh meh sini tgk bawah .
 Aku minat t-shirt nih , simple jehh , warna cantik n kain jenis bergetah . kalau boleh aku nak gayakan baju nih gn cardigan , tapi takde yang menarik minat laa . bole pkai dgn seluar jeans or seluar tied .


Cantik kan kemeja nih . bole laa gayakan dengan sandal gn beg . nice wohh .


Minat jeans pattern camnih . npk retro sikit kan . bole laa pakai gn kasut atau sandal .
 

 
 Hadoyy nafsu shopping betol . kalu la aku dapat sandal gn kasut camnih . bergayalah aku wehh . HAHA . smart lolx <3 .


 Suke suke . beg n gelang nih npk trendly sgt . jenis aku suke warna gelap gelap sikit . baru HOT ! huhu .

 Agak retro sikit lah kan baju kurung nih . walaupun trendly zaman skang . lawa sangat .

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

SCORR - Bila Hati Dah Sayang


Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Sabtu, 27 November 2010

Promote jap . HAHA

huhh , blaja komputer aku ingat kan senang , susa jugak lahh wehh . kalu anda betol betol focus , aku rasa bole buat kot . aku ingat computer nih hanya blaja IT sahaja . HAHA , tapi syok la , dapat lect yang sempoi abis kan . tambah tambah cik syuk . seronok wohh . gila gila sikit .


ELECTRICAL PRINCIPLE 



Ha ini resistance . nak kene ingat dye punye colour band . senang je kalu tahu pasang kat board .

Ini electrical principle atau analogue . bole tahan lah kan .

HARDWARE 

ha ini lah Computer . ade system Unit , Screen, Monitor, Speaker, Keyboard, Mouse, Microphone . Ini dipanggil Software .Sofware tu barang barang luar sahaja .


 
Ini dipanggil CPU .  mule mule nak kene tanggal sume perkakas dalam CPU nih , lepas dah selesai , cek dulu brand , kelajuan sume . haa , pastikan anda ingat dan tahu macam mana nak pasang balik k . senang je . pastu dah siap pasang balik bnde alah nih , kene lah setup CMOS . pastu bole la anda format pc anda . aku blur bab install fedora tau . adoyy .

 
Ini adalah Hard Disk .


Ini pulak RAM . HAHA .


Ini plak MOTHER BOARD . alaa , yang dalam pc tuh ha .




Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 18 November 2010

Deeper conversation

Is your favourite colour blue?
Do you always tell the truth?
Do you believe in outerspace?
And im learning you
Is your skin as tanned as mine?
Does your hair flow sideways?
Did someone took a portion of your heart?
And im learning you
And if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me
I let my guard down for you
And in time you will too
if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me
if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Ahad, 14 November 2010

TOLONG AKU !

Asslamualaikum w.b.t

Aku nak bagitau yang aku bnyk sgt masalah yang menimpa aku . hmm , kepada kawan kawan , just support me okayy . aku tau , tak semudah ni untuk aku pendam . dah tahap kritikal . tapi ape boleh buat dah nasib badan . aku nak bgtau tapi was was . takot ade yang terasa aty ke kan . hmm , ohhh ! boleh jadi S**k aku tahu . dye tak pena pk laa keadaan aku skang . yang dye tahu , nak seronok je kan . ape nih , final nak dekat , suke bg aku tension . pastu biar je aku . hmm , orang lain pon ade aty dan perasaan jugak . tapi jgn lahh smpai macam nih kau nak buat kat aku . rrgg ! sabo je laahh . 

p/s: ape yang aku tulis nih , takde kene mengena antara yang hidup dan yang mati . HAHA

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Sabtu, 13 November 2010

Lagu nih best !

P. Ramlee & Normadiah

Itulah Sayang

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Jikalau tidak kerana sayang
Kuntuman kasih tak mungkin kembang
Andainya jemu mengganti rindu
Jambangan mesra tentulah layu

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Selasa, 9 November 2010

Aku nak dok luwa , tanak dok HOSTEL !

Assalamualaikum w.b.t .


cerita pasal nak dok luwa nih kan . arytu aku pegy amik borang nak dok luwa . so aku dah isi isi borang sume . then , aku anta laa kat timbalan pengarah . so dalam satu masa aku nga blaja IT . timbalan col . dye cakap mao jumpe aku . aku pon pegy lah jumpe dye . sembang sembang jap pasal nak dok luwa nih . reason yang aku bagi , tak memadai . aku rase nak hentak je , tapi aku saba agy . dye suh gak aku dok hostel . dye cakap , lau sem 1 takleh gune extension , sem 2 gune lahh . eyyy ! aku berbulu betol . dye plak cite pasal mase dye kecik kecik dulu . huhh , so nak bangge lah ? hmm , aku saba je . dye cakap STUDY SMART not STUDY HARD . kalu study hard nih study yang gila gila an . so study smart dah laa . time nak main , main , time nak blaja , blaja . haihh , alamak , kalu dalam IKM tu nak blaja pon susa nak wat cane ? jadi , dye wat keputusan , kalu sem 1 nih aku bole capai 3.5 pointer , tanpa reason , dye hanya perlu sign n aku boleh lah dok luwa terus . HAHA . takpe ahh . INSYAALLAH . kalu lahh aku bole capai , kalu tak bole , alamat nye aku kene dok hostel la selama 2tahun . huhh . doakan lah aku supaya dapat 3.5 pointer ke atas okayy . AMIN .


p/s: Aku harap dapat dok luwa ! nak jugak nak jugak . :) 

 

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Sabtu, 6 November 2010

No smoking lah LOOSER !


nak smoking ? ahh , bhayekan kesihatan lah weh . wat malu jea isap okok nih . haih , ko nak mati cepat kan ? kalu tanak , STOP SMOKING okayy . kepada kawan kawan aku yang smoke nih , berhenti lah . tak sayang diri ke ? ingatlah orang yang tersayang . huhh , bukan ape , tak suke tgk orang lain menderita gara gara isap sebatang rokok . best sangat ke sedut bnde alah nih ? ihh , tak tau lah ape test korang nih . orang kate , sedut bnde nih bole hilangkan ngantok . yeke ? batok batok ade la . HAHA . huhh , so jangan hisap rokok !

p/s : MEROKOK BOLEH MEMBAHAYAKAN KESIHATAN ANDA .
SEKIAN TERIMA KASIH .


 

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Jumaat, 5 November 2010

Saya Sayang Awak , Saya Rindu Awak .

saya sayang awak , awak lah segala galanye buat saya . kembali lah pada saya . kenapa awak menghilangkan diri pergi kepangkuan orang lain ? awak tak sayang saya ke ? setiap hari saya jaga awak , saya tukar baju awak . saya tau selama ini saya banyak campak awak , buang awak , tapi tak bermakne saya tak sayang awak . wahai NOKIA 5130 , kembalilah . hmm :(

 p/s: Ini phone aku yang hilang 2bulan lepas . aku baru jea pakai 5bulan . dah hilang . sape yang curik . hm .



Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

He's my LOVE forever

Nama dia ialah Muhamad Tahir b Mohd Lias . dia periang , baik , mengade ngade , manja , manis . saya suka sangat dia sebab dia pandai jaga saya . tak tau kenapa bole suka dia . hehe . Jodoh pertemuan ditangan Tuhan . so , kalu ade jodoh dengan die , ALHAMDULILLAH AMIN . hehe . sayang lah kat mamat nih . HOPE berkekalan . miss at kau lah ngekk . harap harap kau berjaya di luar sana nanti . AMIN .

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Final Exam wohh !

Pehh gila lahh , final exam nak dekat dah . aku harap , aku dapat buat yang terbaik untuk sem 1 nih . doa doa kan aku berjaya okayy . 100% LULUS wehh . haihh , runsing . yang perlu aku buat skang nih adalah perlu berdoa n study smart . terutama subjek analogue n principle . susa lah jugak .



p/s: LOVE IS BOOK .

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Khamis, 14 Oktober 2010

Sangat minat

Aku letak picture nih sebab aku suka sangat music . macam macam lah lagu kan . Untuk menghilangkan boring . Sound with no limit . Best sangat . ini abg ANGAH aku yang wat design nih . cantik kan .


 Aku ingin menjadi seorang photographer . tapi aku tak pandai nak guna bende alah nih . hehe . Mahal nih kalu beli . Canon plak tu . MegaPixel pon cantik . compem tertarik . cuma angan angan saja . InsyaAllah kalu papa banyak duit , bodek laa . hehe . nak same camnih . hmm .

 Alaa tomey nye . suka sangat kucing nih . haihh , geramnya lahh . hehe . kalu dapat nih , lena tido . HAHA .

Dah baca? Tinggalkan komen ye ..

Friends saja

Okayy firtsly aku nak bersembang tentang kawan kawan saja . Ramai kawan sebenarnya tapi ade lagi yang special .
ini salah seorang daripdanya . Nur Anisa binti Ahmad Rashid . Comel orangnya , best , satu kepala , kuat tacing , kuat makan . I like her smile .
 ini plak Sabira dgn burn . okayy la satu kepala . burn kuat gelak , yang sabira suke melawak . best laa . hehe .

Ade lagi sebenarnya , tapi takde gambar , just bgtau nama okay .
Ruby , Falihah , Elin tambok , Izati , Yati , Kecik , Ekin , Lulu , Mas , Pyja , Omey , bobby , Pan . Mereka my Frens yang bnyk membantu dalam segala masalah . thanks Yaww . Tapi ade lagi lagi yang palingg special , ABG TAHIR . HAHA .
Dah baca? Tinggalkan komen ye ..